Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Afyonkarahisar İl Başkanı Alper KOCATÜRK'ün açıklaması:

"10 Ağustos 2023 tarihinde partimizin il başkanlığına atanmamızdan sonraki dönemde DEVA Partisi Afyonkarahisar il teşkilatı olarak; teşkilatlarımızın genişlemesi ve yaklaşan yerel seçimler için çalışmalarımıza ara vermeden başlamış bulunmaktayız.

Öncelikle daha önceki kurucu il başkanlığı görevini yürüten Sn. Kadir Daylık’a teşekkürlerimi iletmek isterim. Kendisi, partimiz ve ülkemiz demokrasi hayatı için var gücüyle çalışmış ve çok değerli katkılarda bulunmuştur. Kendilerine sonraki çalışma hayatında başarılar dilerim.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler, ilimizde ve ülke genelinde şimdiden siyasi hareketlenmeleri beraberinde getirmiştir. Öncelikli temennimiz demokrasinin en güzel yansımalarından olan seçimlerin sakin ve huzurlu bir ortamda geçmesidir. Lakin ülkemizin içinde bulunduğu ve artık kimsenin görmezden gelemeyeceği özellikle ekonomik ve sosyal sıkıntılar vatandaşlarımızın seçimlerdeki tavrını belirleyecek ana kriterlerin başında yer almaktadır.

Zaten mevcut iktidarın günü kurtarmak ve seçim dönemlerinin vazgeçilmezi olan popülist politikalarının sonuçlarını 14 Mayıs seçimlerinden günümüze kadar geçen yaklaşık 2,5 aylık dönemde ortay çıkan ekonomik tablodaki acı reçetelerle tüm vatandaşlarımız görmektedir. Unutmayalım; Sorunun Kaynağı ile Sorun Çözülmez. Bugün emeklilerimizin acilen çözüm bekleyen sorunları varken, bugün kira fiyatlarındaki artış ve yaşanılan enflasyon insanlarımızın belini bükerken, üretim odaklı yönetim yerine bankalardaki faiz lobilerini besleyen mevcut iktidarın halkın sorunlarından ne kadar uzak olduğu apaçık ortadadır.

Biz DEVA kadroları olarak Sn. Genel Başkanımız Ali Babacan liderliğinde ülkemizin sorunlarını bilerek çalışmalarımıza devam edecek, hemen her platforma emeklimizin, işçimizin, çiftçimizin, gençlerimizin, esnafımızın kısacası hepimizin sorunlarını ve sıkıntılarını anlatmaya devam edeceğiz. Bilinmelidir ki; DEVA Partisinin liyakatli ve ehil kadroları elbet ülkemiz geleceğinde ve sorunlarımızın çözümünde söz sahibi olacaktır. Çözüm DEVA’ dadır.

Bize düşen görev ise; daha fazla insanımıza dokunmak ve kendimizi daha çok anlatmaktır. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Cumhuriyetimizin kurucu ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ÜN dediği gibi; “ Tek bir şeye ihtiyacımız var. O da çalışmak.” Çünkü Başka yolumuz yok, başka TÜRKİYE yok. Bu sebeple ÖNCE DEĞİŞECEĞİZ, SONRA GELİŞECEĞİZ."