İslami kaideleri gözeterek bir yaşam sürenler yaz tatillerinde otel seçimini biraz daha dikkatli yapmalıdır. Bu yaşam şeklini koruyabilmek ve aynı zamanda tatil boyunca ibadetlerini yapmaya devam etmek için muhafazakar oteller arasından bir seçim yapılması gerektiğini belirtelim. Muhafazakar oteller konuklarına hizmet sunarken özellikle mahremiyete önem veriyor. Aynı zamanda bu otellerde uygulanan çeşitli kurallar olduğunu da eklemek gerekir. Peki, muhafazakar otel seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli? Sizler için bazı önerilerimiz olacak. 

1. Alkol Kullanılmıyor Olmalı!

Öncelikle seçtiğiniz otelde alkolsüzlük kuralının uygulanıyor olması gereklidir. İslam dinine göre alkol kullanmak haram olduğundan muhafazakar yaşam şekline sahip olanlar alkol servisinin yapılmadığı bir otelde konaklamak ister. Dolayısıyla muhafazakar konsepte uygun bir hizmet veren otellerde en çok aranan özelliklerden biri alkol servisinin yapılmıyor olmasıdır. 

Bununla birlikte, tüm tesisle alkol kullanımının yasak olması da büyük bir önem taşıyor. Sadece tesiste bulunan ve tüm konukların kullandığı ortak kullanım alanlarında değil otellerin odalarında da alkol kullanımının yasak olması aranan kriterlerden biridir. İslami otellerde mutlaka uygulanması gereken en temel kurallardan biri alkolsüzlük olmalıdır. 

Tüm muhafazakar otellerde olmasa da bazılarının alkollü mekanlardan uzak bir yerde konumlanmış olduğu bilgisini de aktaralım. Yani otelden çıkıldığında da yakın mesafede alkol servisinin yapıldığı bir işletme bulunmuyor. Bu nedenle otelin konumunun da büyük bir önem taşıdığı unutulmamalıdır. Sadece otelin içerisinde değil yakın çevresinde de alkol kullanılmıyor olması muhafazakar yaşam şekline sahip olanların daha rahat bir tatil yapmaları açısından önem taşıyor.

2. Tüm Yiyecekler Helal Olmalı!

Elbette en çok aranan kriterlerden bir diğeri de tüm yiyeceklerin helal olmasıdır. Muhafazakar yaşam şekline sahip olanlar haram olan yiyecekler ile hazırlanmış yemekleri tüketmekten kaçınmalıdır. Bu nedenle otelde servis edilen kahvaltıdan öğle yemeğini, akşam üzeri atıştırmalıklarından akşam yemeğine kadar tüm yiyeceklerin sadece helal gıdalar ile hazırlanmış olması son derece önemlidir. Otel seçimi yaparken helal yiyecek kuralına uyulup uyulmadığı konusunda bilgi almanızda fayda var. 

Haram olan herhangi bir gıdanın yemek hazırlanırken kullanılması çeşitli endişeler yaşamanıza neden olabilir. Otelde sunulan tüm yiyecekler arasından gönül rahatlığı ile seçim yapabilmek için sadece helal gıdaların kullanıldığından emin olmalısınız. Bu durumda tüm öğünlerde menü içerisinden dilediğiniz yemeği gönül rahatlığı ile seçebilirsiniz. Bununla birlikte sunulan yemekler hazırlanırken alkol ile marine işleminin yapılmıyor olması da önem taşıyor ve bu konuda otelden rahatlıkla bilgi alabilirsiniz. Ancak muhafazakar konsepte uygun hizmet sunan otellerde zaten bu hususa büyük bir önem verildiğini söyleyebiliriz. Özellikle HalalBooking.com adresi üzerinden seçtiğiniz İslami otellerde bu hususa da dikkat ediliyor. 

3. İbadethaneler Bulunmalı!

Tatil boyunca ibadetlerin de aksatılmadan yerine getirilmesi gerekiyor. İslam dinine göre ibadetlerin temiz ve hijyenik bir ortamda yapılması son derece önemlidir. 

Muhafazakar otel seçeneği yaparken namaz kılınabilecek ya da abdest alınabilecek ibadet alanlarının olup olmadığını sorgulamalısınız. Bu alanların ortak kullanılıyor olması nedeniyle kadınlar için ayrı bir ibadet alanının bulunması da önem taşıyor. Bununla birlikte otellerin ibadet alanlarında düzenli olarak hijyenik bir şekilde temizliyor olması da mühimdir. Otel seçimi yaparken bu unsuru da göz önünde bulundurmanızda fayda var.

4. Kadınlar İçin Ayrılan Alanlar Korunaklı Olmalı!

Kadınların mahremiyet unsuruna uygun bir şekilde tatil yapabilmeleri için sadece kadınların kullanımına ayrılmış olan alanlar bulunmalıdır. Otellerde genellikle kadınlar için ayrı bir plaj ya da ayrı bir havuz ve güneşlenme alanı sunuluyor. Bununla birlikte, ortak kullanım için tasarlanmış olan plaj ya da havuz alanları da olabilir. 

Bu alanlara kadınların tesettür mayo ile girmeleri gerekiyor. Özellikle aileler bir arada tatil yapmak istediklerinde ortak kullanım için tasarlanmış olan plaj, havuz ya da güneşlenme alanlarını seçiyor. Dolayısıyla bu alanlara kadınların tesettür mayo ile girebilmeleri önemlidir.

Kadınlar için ayrılmış olan alanlarda hizmet veren otel personelinin kadın olması da dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bu alanlarda temizlik ya da servis gibi hizmetlerin sadece kadın personeller tarafından sunuluyor olması gerekir. 

Aynı zamanda kadınlar için ayrılmış olan plaj ya da havuz gibi alanların tam korunaklı olması da dikkat edilmesi gereken hususlar arasında bulunuyor. Dışarıdan bakıldığında bu alanların kesinlikle görünmüyor olması gerekir. Böylece muhafazakar yaşam şeklini benimsemiş olan kadınlar tatil yaparken mahremiyet konusunda da bir endişe yaşamıyor.

Bu Kriterlere Uygun Muhafazakar Oteller Nereden Bulunur? 

Eğer siz de İkbal Termal gibi sıraladığımız tüm bu kriterlere uygun hizmet sunan muhafazakar otelleri görüntülemek isterseniz HalalBooking.com adresine uğrayın. Bu internet sitesine tıkladığınızda muhafazakar otellerin listelenmesini sağlayabiliyorsunuz. Bununla birlikte, lokasyon seçimi yapabilir ve sadece sizin seçtiğiniz şehirde hizmet veren muhafazakar otellerin sizin için liste halinde karşınıza çıkmasını sağlayabilirsiniz. 

Site üzerinden rezervasyon işlemleri yapılabiliyor. Otellerin görsellerini inceleyebilir, kadınlar ve erkekler için hangi alanların sunulduğu bilgisine ulaşabilirsiniz. Size uygun olan bir muhafazakar oteli bulmanız sadece birkaç dakikanızı alacaktır. Oteller için yapılan yorumlara göz atma ya da verilen puanları görüntüleme gibi imkanlarınız da oluyor. Böylece beklentilerinize tamamen uygun bir otel seçmeniz oldukça kolaylaşıyor.