Son dönemlerde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor.

Afyonkarahisar'da hava sıcaklıkları bugün 35 dereceyi, yarın (Perşembe günü) ise 36 dereceyi bulacak. Hava sıcaklıkları Afyonkarahisar'ın güney kısımlarında 1-2 derece artabilir!..

Bugün ve yarını dikkat çeken uzmanlar, '"Dışarı çıkmayın" uyarısında bulunarak beklenen sıcak artışını 'Doğal afet' olarak nitelendirdiyor...

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar, vatandaşların yaşamını olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 26 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşecek sıcak artışını "Doğal afet" olarak nitelendirdi. Şen, "Herkes evinde otursun, sağlık açısından büyük risk var. Çok acil işimiz olsa dahi sonraki güblere erteleyelim" diye konuştu.

Şen'in açıklamaları şu şekilde:

"Belki de yarın Avrupa’nın en sıcak yeri olacak burası. İstanbul’dan Antalya’ya etkili olacak. Yarına çok dikkat edelim. İstanbul’da 41 dereceye kadar çıkabilir. Son derece önemli. Manisa, Aydın’da 45 dereceyi gösterecek. Yarın sokağa çıkmayalım. İşlerimiz erteleyelim. Bu doğal afettir. Herkes bahçesinde evinde otursun. Sağlık açısından büyük risk var. Çok acil işimiz olsa dahi sonraki günlere erteleyelim. Yarın 7-8 derece üstüne kayalım sıcaklıkların"