Otomobillerin ömrü boyunca hiç arıza yapmadan kullanılması mümkün değildir. Zaman içerisinde bazı parçalar zarar görebilir ve bu da arızaları beraberinde getirebilir. Araç arızalarının çok büyük bir bölümünün parça problemlerinden kaynaklandığını söyleyebiliriz. Elbette her araç aksamının parçalarının onarımı mümkün olmuyor. Bu durumda parça değişiminin yapılması gündeme geliyor.

Uygun Fiyatlı Yedek Parçaya Sahip Araç Markaları Hangileri?

Peki, yedek parçası en ucuz olan araçlar hangileri? Hangi marka araçları kullananlar yedek parça satın alırken en düşük fiyatlarla ödeme yapma şansından faydalanıyor? Öncelikle yedek parça fiyatlarını belirleyen tek unsurun hangi araç için üretildikleri olmadığını belirtelim. Üretimini yapan marka, üretimde kullanılan malzemeler ve bu malzemelerin kalitesi de fiyatlar üzerinde etkili olabiliyor.

Bu durum aynı marka tarafından üretilen iki farklı araç modeli için geçerli olduğunu de eklemek gerekir. Örneğin, Renault tarafından üretilen Clio araç modelinin yedek parçaları uygun fiyatla satın alınabilir. Ancak aynı markanın Laguna isimli modeli için bu durum geçerli olmayabilir. Laguna modelinin yedek parçaları Clio modelinin yedek parçalarından çok daha yüksek fiyatlara tekabül edebiliyor.

Ülkemizde üretilen araçların yedek parçalarının da daha uygun fiyatlarla satışa sunulduğu da biliniyor. Bu bilgiden yola çıkarak yedek parça fiyatlarını etkileyen unsurlardan birinin de üretim yerleri olduğu sonucuna varabiliriz.

Genel olarak bakıldığında yedek parça fiyatı yüksek olan araç markalarına bazı örneklere verebiliriz:

  • BMW
  • Mercedes
  • Volvo
  • Audi
  • Volkswagen
  • Ford

Çoğunlukla orijinal olan yedek parçaların daha fazla tercih edildiği de bilinmelidir. Her ne kadar yan sanayi olarak tabir edilen yedek parçalar çok daha düşük fiyatlarla satışa sunuluyor olsa da araç sahiplerinin öncelikli seçimi orijinal parçalardır. Çünkü yedek parçanın orijinal olması araç sahiplerine güven veriyor. Daha uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanılmaları mümkün oluyor ve bu nedenle Fiat yedek parça da dahil olmak üzere pek çok markanın yedek parçalarında orijinal olanlar daha fazla talep görüyor.

Peki, %100 orijinal olan yedek parçaları nereden temin edebilirsiniz? Eğer güvenilir bir platform üzerinden alışveriş yapmak ve aynı zamanda en uygun fiyatla ödemenizi gerçekleştirmek isterseniz Mavi Parça internet sitesine tıklayabilirsiniz. Sitede onlarca farklı markanın tüm araç modelleri için yedek parça satışı yapılıyor.