CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve CHP TBMM Grup Başkan vekili Burcu Köksal, TBMM’deki maka odasında Afyonkarahisarlı basın mensupları ile biraraya geldi.
 

CHP’nin il kongresi ile ilgili soruları da cevaplandıran CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal şunları söyledi:

“CHP Afyonkarahisar İl Örgütü’nde Merkez ilçe için 3 aday var. İl Başkanlığı için 4 aday olduğunu sizlerden öğrendim, ben 3 biliyordum. Şu an için resmi açıklama yapan yok. CHP’yi sağ partilerden ayıran en önemli özellik her parti üyesi istediği her görev için aday olabilir. Son kararı delege verir. İsteyen çıkar, delegeden destek alan seçilir. Biz herkesle görev yaparız. Yusuf Onur Seçme başkanımız bizimle uyumlu çalışan, örgütten gelen bir arkadaşımız. Bizim partimizde genel olarak şöyle bir sorun var. Tek milletvekili olan illerde il başkanlarımız milletvekili olmak istiyor. Hakları ama bunun yolu vekille çatışmak ya da vekille çalışmamak değil. Kim çok çalışıyorsa vatandaş ve delege onu seçer. 
Ben bugüne kadar il başkanlığı için hiç oy kullanmadım. Yusuf Onur Bey de bizim önerdiğimiz birlikte çalıştığımız bir arkadaşımız. Neden desteklemeyeyim, ama destekliyorum dersem de yanlış olur. Onun emeğini de yok saymamamız gerekir. Adaylık iradesinde bulunursa neden destek olmayalım. Meclis çalışmalarındaki yoğunluk nedeniyle bölgemdeki son gelişmelere çok hakim değilim. Mustafa Karanfil abi de çok sevdiğimiz değerli, emek veren bir arkadaşımız. Henüz Mustafa abi de bir açıklamada bulunmadı. Öte yandan partide bir değişim isteniyorsa bu genel başkan öncülüğünde olur. Bu noktada tavrım nettir.”