Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yusuf Onur Seçme, Kanlıca mahallesindeki TOKİ konutlarında yaşanan sorunları dile getirdi.

Seçme; “Kanlıca Toki' de yaşanan sorunları yerinde görüp tespit ettik” dedi.

CHP İl Başkanı Yusuf Onur Seçme konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Afyonkarahisar merkez ilçesinde bulunan Kanlıca mahallesi TOKİ konutlarında yerinde yaptığımız incelemelerde ve görüşmelerde, Kanlıca Toki' de yaşanan sorunların tespit ettik. 

TOKİ idaresinin kendi belirlediği yönetim döneminde, TOKİ sakinlerinden toplanan aidatların, TOKİ'nin belirlediği asansör firmasına fahiş fiyatlarla peşkeş çekildiğini öğrendik. Sitenin yönetimi geçtiğimiz ay TOKİ idaresi tarafından site sakinlerinin belirlediği yönetime devredilmiş. Asansör şirketi yeni yönetimden asansör bakımları için 42 bin dolar+KDV ücret istemiş. Yeni yönetim yaptığı saha araştırmasında bu rakamın piyasadan kat kat fazla rakam olduğunu öğrenmiş. Asansör şirketi, bizle çalışmazsanız asansörleri kapatıyoruz demiş ve kapatıp gitmiş. Bunların yanı sıra toplanan aidatların peyzaj işlerinde yeterince kullanılmadığı, site çalışan görevlilerin ücretlerinin ödenmediği ortaya çıkmıştır. Bilindiği üzere TOKİ'lerde engelli, şehit gazi ve yakınları da oturmaktadır. Mağduriyetleri giderek artmaktadır. TOKİ konutlarının 4- 5 katlı olduğu göz önüne alındığında yaşlı ve engelli vatandaşlarımız evine girip çıkmakta zorlanmaktadır. TOKİ tarafından kurulan yönetimler apartman sakinlerinden topladığı parayı layıkıyla hizmette kullanmamaktadır. Site sakinleri tarafından oluşturulan yönetimlerin çalışmasını engellemek adına da çeşitli zorluklar çıkartılmaktadır. Bu sorunların bir an önce çözülerek vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin derhal giderilmesinin gerekliliğini dile getiriyoruz. Her türlü sorunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.”