Başkan Uluçay hububat alımlarında Tarım Kredi‘den destek istedi, Tarım Bakanı talimat verdi

AK Parti Afyonkarahisar il başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti il başkanları toplantısında söz alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘dan hububat alımlarının Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılmasını istedi. Bu talebe cevap veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ilgili birimlere ve verdiği talimatla gereğinin yapılacağını duyurdu.

Sözlerine Mayıs 2023 seçimlerinden başlayan Uluçay zaferin hayırlı olmasını diledi. 
Uluçay, “Toprak Mahsulleri Ofisinin hububat alımları ile ilgili Afyonkarahisar’ın yüzölçümü olarak büyük bir alana sahip olduğunu ifade etmek isterim. Milletvekillerimiz Ali Özkaya İbrahim Yurdunuseven ve Doktor Hasan Arslan ile birlikte yapmış olduğumuz istişareler neticesinde TMO’nun alımlarına destek olması için Tarım Kredi Kooparatiflerinin hububat alımlarında destek olmasını özellikle rica ediyoruz ve özellikle Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan vatandaşlarımızın da bu alımlardan faydalanması ve çiftçilerimizin bu mağduriyetin giderilmesi açısından Tarım Kredi alımlarının tekrar gündeme gelmesi çiftçilerimize destek olacaktır.” diye konuştu.

Uluçay’ın talebine jet yanıt

Uluçay’ın sözlerinin ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı söz alarak ilgili birimlere alımların yapılması yönünde talimat verdi.