TED KOLEJİ ORTAOKUL MEZUNLARI “LİSEYE MERHABA” DEDİ

TED Afyon Koleji’nde “Liseye Merhaba” töreni düzenlendi. Törende orta öğrenimini tamamlayıp liseye başlayacak öğrenciler keplerini atarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı.

Törene; İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, PARKHAYAT Sağlık Grubu ve TED Afyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, Yönetim Kurulu Üyeleri, TED Afyon Koleji yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 “YÜREĞİNİZ EN BÜYÜK GÜCÜNÜZ”

Açılış konuşmasını yapan TED Afyon Koleji Genel Koordinatörü Azime Tanrıverdi:  “Atatürk’ün kurduğu Türk Eğitim Derneği’nin Afyonkarahisar’daki temsilcisi olan TED Afyon Koleji’nin eğitim lideri olmaktan onur duyuyoruz. Ailelerinden emanet aldığımızın değerli öğrencilerimizi yönetici arkadaşlarım, öğretmenlerimiz ve tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte özgüveni yüksek, ne istediğini bilen bireyler olarak yetiştirdik. Öğrencilerimizi hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü en önemlisi ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmiş olmaktan büyük mutluluk ve heyecan yaşıyorum. Lise hayatına uğurlayacağımız sevgili gençler; Toplum içinde lütfen yüksek sesle iletişim kurun ve çevrenize her zaman ilham verin. Başarılarınız hakkında mutlaka konuşun. Ama alçak gönüllü olun. Hayat çok kısa ve zaman son derece kıymetli. Ancak bu hayatta kalbimizin izinden gitmek ise tek yol. Kalbinizi ve sezgilerinizi takip etme cesaretini gösterin çünkü yüreğiniz sizin ne istediğinizi bilen en büyük gücünüz. Her zaman hedeflerinizi büyük tutun ve hayata karşı hep büyük adınlar atın. Çok çalışın hedeflerinize ulaşın ama başarısızlıktan asla korkmayın. Yaşadığınız ülkenin milli değerlerini bilin ve sahip çıkın şanlı Türk tarihini bilin ki, ülkenizin geleceğine sizler yön verin. Türk Eğitim Derneğinin bir ferdi olduğunuzu unutmayın. Meşalesi altında bulunduğunuz okulunuzdan her yerde gururla bahsedin.” dedi.

 

IŞIK NEDİR DESELER, IŞIK BUGÜN BURADAKİ BU ÇOCUKLARDIR DERİM

Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp ise öğrencilerin ışık olduğunu belirterek şunları söyledi: Askerler her zaman tören yapar ama buradaki tören yemin ediyorum bizi geçti. Olağanüstü bir tören, olağanüstü bir hazırlık. Emeği geçen herkesi çok tebrik ediyorum. Bugün ışık nedir deseler, ışık bugün buradaki bu çocuklardır derim. Işığın birçok tanımı olabilir ama ışık bugün bunlar. Onlar mezun olduk diye seviniyorlar bizlerde onların sevincine ortak olmak için geldik. Hem de ülkemiz adına bir kere daha mutluluk duydum. Onlar bizi temsil edecekler, çok önemli ve başarılara imza atacaklar. Onların emeğinde hakkı olan, elleri öpülesi anne ve babaları yine onlarda emeği çok olan Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin ellerinden öperim” Dedi.

“GENÇLERİMİZ KENDİLERİNİ ÇOK İYİ YETİŞTİRMEK ZORUNDA”

Törende konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, “Her mezuniyet töreni yeni bir başlangıçtır. Genç kardeşlerimiz 4 yıllık zorlu eğitim dönemini başarıyla tamamlayarak mezun oluyorlar. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Arkalarında bir dağ gibi dik duran, her daim yanlarında olan ve olacak olan değerli ailelerini de tebrik ediyorum. Mezun olan kardeşlerimizin hem akademik hem sosyal hem de kültürel bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştiren TED Afyon Koleji’nin yöneticileri ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘Çalışmadan, yorulmadan rahat içinde yaşamak isteyen toplumlar önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini sonrada istiklal ve istikballerini kaybederler’ diyor. Bu çerçevede bugünün büyükleri olan bizlerin yerine geçecek olan gençlerimizin en önemli sorumluluğu; hürriyetini, istikbalini, istiklalini korumak ve Türk Milletini çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için çalışarak kendinizi çok iyi yetiştirmektir.” Tören orta öğrenimden mezun olan öğrencilerin fotoğraflarından oluşan slâyt gösterisi ve ödül töreni ile devam etti. Okul birincileri Zehra Çifti, Orhan Ege Leblebicioğlu, Damla Çöl’e ödüllerini protokol üyeleri verdi. Okul birincilerinin mezuniyet kütüğüne isimlerini çakıp, mezuniyet belgelerinin verilmesiyle tören sona erdi.