HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN AFYONKARAHİSAR İL BAŞKANI ÖZKAN MUTLUER’İN BASIN AÇIKLAMASI

 

"Kıymetli basın mensupları ve değerli arkadaşlar,

Hafta sonu yapılacak seçimlerin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Türk İş’in araştırmasına göre Nisan ayı açlık sınırı 10.135 TL, yoksulluk sınırı ise 33.014 TL olarak belirlenmiştir. En düşük memur maaşının 11.848 TL olduğu ülkemizde bu maaş neredeyse açlık sınırı seviyesindedir.

Göreve yeni başlayan bir öğretmen 12.400 TL maaş almaktadır. Mevcut ekonomik şartlarda bu maaşlarla aile geçindirmek olanaksız bir hal almıştır.

TÜİK’e göre Nisan ayı enflasyon oranı % 43,68 iken ENAG’a göre bu oran % 105,19’dur. Eğitim çalışanlarımız ne yazık ki TÜİK verilerine göre zam almakta fakat ENAG enflasyonuna göre yaşamaktadır.

En düşük öğretmen maaşı, yoksulluk sınırı olan 33 bin liranın üzerine çıkarılmalıdır. Öğretmenlerin alım gücü artırılmalı, enflasyon farkları aylık olarak maaşlara yansıtılmalıdır. Memurların gelir vergisi % 15’e sabitlenmeli ve kira/ulaşım/yemek yardımı düzenlemesi hayata geçirilmelidir.

Buradan eğitim çalışanlarımıza sesleniyorum. Sizin hakkınızı savunmak yerine siyasilerin hukukunu koruyan bu sendikalara artık dur demeyecek misiniz? Toplu sözleşme masalarında varlık gösteremeyen yetkili fakat etkisiz sendikalara daha ne kadar tahammül edeceksiniz?

Sizleri artık sararan ve solan sendikamsı yapılardan istifa ederek, emek ve alın teri mücadelesinin adresi olan Hürriyetçiler kervanına katılmaya davet ediyorum.

Ant olsun Özgürlüğe!"