Kredi Çekmeden Ev Sahibi Olmanın Ayrıcalığını Yaşayın

Ev sahibi olmak birçok kişinin hayali olurken yeterli birikime sahip olmamak bu isteğe ulaşmanın önünde duran en büyük engeldir. Yeterli birikime sahip olmayan ancak ev sahibi olma hayalinden de vazgeçmek istemeyenlerin başvurabilecekleri birçok yöntem mevcuttur. Bu yöntemlerden biri olan tasarruf finansmanı sahip olduğu avantajlar ile diğer yöntemlerin arasından ön plana çıkarak faiz ya da peşinat ödemeden ev sahibi olmanın ayrıcalığını toplumun tüm kesimlerine sunar. 

Tasarruf finansman yönteminin konut kredilerine göre avantajlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Konut kredisi çekmek için kredi notunun yüksek olması gerekir. Tasarruf finansman yönteminde ise kredi notuna bakılmaz.
  • Konut kredisi için başvuru yapılırken ücretli çalışan ya da serbest meslek erbabı olma durumuna göre birçok evrak talep edilir. Tasarruf finansman yöntemine başvurmak için bu evraklara gerek yoktur.
  • Konut kredileri satın alınacak evin bedelinin tamamını karşılamadığı için belirli bir oranda peşinat ödemek gerekir. Tasarruf finansman yönteminde ise evin bedelinin tamamı karşılanır. Peşinat ödeme zorunluluğu olmadığı gibi başvuru yapan kişinin eline toplu bir para geçmesi halinde borcun tamamını kapatması da mümkündür. 
  • Konut kredilerinin sahip olduğu yüksek faiz oranlarından dolayı bankaya neredeyse 2 ev bedeli kadar geri ödeme yapılır. Tasarruf finansmanında ise faiz uygulanmadığı için sadece ana para geri ödenir.
  • Konut kredisi için başvurulduğunda dosya masrafı, komisyon, ekspertiz ücreti ve ipotek tahsis ücreti gibi birçok ek masrafın da ödemesi gerekir. Tasarruf finansman yönteminde ödenmesi gereken hiçbir ek masraf yoktur.   

Kredisiz ev alma yöntemleri arasında ilk sırada yer alan tasarruf finansman yöntemi kredilerin sahip olduğu tüm dezavantajları ortadan kaldırarak aylık ödemelerle ev sahibi olmayı hiç olmadığı kadar avantajlı bir konuma getirir. 

Faiz, Peşinat ve Ek Masraflar Olmadan Ev Sahibi Olun

Kurulduğu yıldan bu yana ev, iş yeri ve araba alımları için destek sunan Tasarruf Finansman Şirketi Katılımevim, kredi çekmeden ev sahibi olma ayrıcalığını benzersiz fırsatlar eşliğinde sunar. Peşinat, kefil, ek masraflar ya da kredi notu gibi taleplerde bulunmayan Katılımevim geri ödeme planlarını da başvuran kişinin gelir düzeyini göz önünde bulundurarak oluşturur.

Birçok kişinin sahip olduğu faizsiz ev alma hayalini gerçeğe dönüştüren Katılımevim’de tasarruf finansman yönteminin tüm avantajları ve daha fazlası sizleri beklemektedir.

 BDDK lisansı ile birikimlerin devlet güvencesine altına alındığı Katılımevim hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Katılımevim şubelerine uğrayabilirsiniz. Veyahut Katılımevim 444 11 00 numaralı çağrı hattını arayabilirsiniz.