Afyonkarahisar’da 3 milletvekili hedefiyle yola çıkan İYİ Parti’de işler karıştı.

Belediye Başkanlığına İYİ Parti’den aday olan ancak partiyle bağımsız ve partinin adını dahi anmadan seçim kampanyası yürüten Mahmut Koçak’ın İYİ Parti’den ayrılması parti tabanının kafasını karıştırdı.

İYİ Parti kurucularından Dinar eski Belediye Başkanı Saffet Acar’ın sırasını beğenmeyerek adaylıktan vaz geçmesi İYİ Parti’yi Çölovası bölgesinde zor duruma soktu.

Ancak Saffet Acar “Ben dava adamıyım, adaylıktan çekilsem de partim için var gücümle çalışmaya devam edeceğim” dedi.

İYİ Parti’de önseçim öncesi, yeni üye kayıtlarına da itirazlar yükseldi. Partinin en iddialı ve tabanda ve halk arasında en sevilen aday Mustafa Enis Arabacı, bu durumu dile getirdi. ancak 2. Sırada olmasına rağmen var gücüyle çalışmaya başladı.

Afyonhaber’in görüştüğü İYİ Partili bir teşkilat mensubu “Mahmut Koçak, Saffet Acar, en son Münür Pehlivanoğlu olayları tabanımızda bir rahatsızlık yarattı. Önseçim öncesi yapılan yeni üye kayıtları da önseçimi etkilediği için tabanda soru işaretleriyle karşılandı. Umarız ki, tabandaki bu rahatsızlık oylara olumsuz olarak yansımaz, İYİ Parti Afyonkarahisar il teşkilatı buna önlem almazsa, hedefimiz 3 vekil ama 2 milletvekilliği bile zor olabilir. Mustafa Enis Arabacı güçlü ve sevilen bir isim. Şu anda tek avantajımız Enis bey. Umarız ki kendilerini Meclis’e göndeririz. Bu noktada İYİ Parti İl Başkanlığına büyük görevler düşüyor, umuyorum ki hem il yönetim kurulu, hem Başkan Muhammet Bey, hem de Hakan Şeref bey ve diğer adaylarımız kendilerini gözden geçirir ve gerekli tedbirleri alılar, yoksa işimiz çok zor olabilir” dedi.