Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır Gazeteci Yüksel Elçi’nin hazırlayıp sunduğu Özel Gündem Programında Afyonhaber Tv ve Armoni FM (98.1) ortak canlı yayınına konuk oldu. 

Çok sayıda izleyici tarafından ilgiyle izlenen program, çok sayıda paylaşım da aldı. Afyonhaber Tv stüdyolarında gazeteci Yüksel Elçi gündeme dair vatandaşın merak ettiği soruları il başkanı Çakır'a yöneltti. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı çatısı altında seçime girecek olan Yeniden Refah Partisinde Çakır önemli açıklamalarda bulundu.

"KAYBEDİLECEK GÜN DEĞİL"
Yeniden Refah Partisinin ülke sorunlarına yönelik çalışmalarını belirten Çakır "Kaybedilecek gün değil. Ülkemizin kaybedeceği bir gün bile kalmadı. Ekonomik problem, ahlak ve manevi problemler öte yandan dış sorunlar bunlarla alakalı genel merkezimizin çok büyük fizibilite çalışmaları var ki çıkarılan 4 senede 6-7 kitabımız sadece bunlarla alakalı. 6 ay sonra biz bu faizin önüne geçilmez bu düzen böyledir diyorsak biz de bir sıkıntı vardır. Hayır tarımcı, hayvancı, çiftçi bu politika üzerinden devam etsin. Destekler yeterli olmasada devam etmek zorunda diyorsak bizde yine bir sıkıntı vardır. Şimdi biz bunları haykırmaya geldik" dedi.

"MİLLET İTTİFAKININ GENETİK YAPISI BİZE UYGUN DEĞİL"
Çakır sözlerine şöyle devam etti. "Genel başkanımızın söylediği gibi 2 ittifakada açıkcası çok açık çağrı yapmıştı. Kim yaparsa yapsın destekleyeceğiz. Biraz önce söylediğim gibi millet ittifakının genetik yapısı bizim şartlarımıza hiç uygun olmadığı için yanaşmadılar bile, söz konusu dahi olmadı bugüne kadar. Ve bu bağlamda bizim bir taraf olmamız gerekiyordu. İlk turda olmasa bile mecburen 2. turda bir taraf olmak zorundaydı. 2. turdaki şu izlenim Yeniden Refah Partisi tek başına seçime girseydi Cumhur ittifakının kaybedilmesine yönelik bir ortam oluşsaydı bunun tek suçlusu biz olacaktık" ifadelerini kullandı.

"GENEL BAŞKANIMIZ SİYASİ AKLINI KULLANDI"
Aslında genel başkanımız burada siyasi aklını kullandı. Tabi süreç sıkıntılı geldi önce ittifak oldu, olumlu gidiyor sonra genel başkanımız çıktı hayır ittifak yok. Cuma günü son gün dedi ki tamam ittifaktayız. Bu şunu gösteriyor genel başkanımızın kararlılığı. İttifak yok dedi çünkü biz kırmızı çizgilerimizle çıktık" dedi.

Haberin detaylarına Afyonhaber Tv Facebook ve Youtube kanalları üzerinden ulaşabilirsiniz.