Zirkonyum kaplama, diş tedavisinde uygulanan en gelişmiş yöntemlerin başında gelir. Bilindiği üzere dişlere yapılan kaplamalar iki şekilde gerçekleşir. Bunlardan birincisi, metal içeren kaplamalar diğeri ise metal içermeye kaplamalardır. Zirkonyum diş kaplama, zirkonyum dioksit alt yapısına sahip olan porselen diş kaplamasına verilen isimdir.
Zirkonyum kaplama, son yıllarda diş tedavisinde en çok tercih edilen yöntem olarak bilinir. Genellikle diş çürükleri olan veya dişleriyle ilgili estetik kaygı yaşayanların tercih ettiği bu yöntem sayesinde dişler kalıcı olarak güzel bir görüntüye sahip olabilir.
Zirkonyum Kaplama Nedir?
Zirkonyum kaplama, diş hekimliğinde sıklıkla kullanılan bir tür diş kaplama yöntemidir. Zirkonyum diş kaplama, zirkonyum dioksit adı verilen dayanıklı bir seramik malzemeden üretilir.
Zirkonyum diş, dişlerde çürük veya kırık olduğunda, estetik bir gülüş tasarımı ve dayanıklılık sağlamak için tercih edilir. Zirkonyum kaplama, diğer diş kaplama malzemelerine göre daha dayanıklıdır ve aynı zamanda diş renginde doğal bir görünüm sunar. Ayrıca, zirkonyum kaplama, alerjik reaksiyonlara neden olmadığı için daha güvenlidir.
Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?
Zirkonyum kaplamanın mutlaka diş hekimleri tarafından yapılması gerekir. Çünkü bu işlemin yapılmasına geçilmeden önce muayene edilen dişlerdeki sorunun tespit edilmesi sağlanır. Eğer dişlerde hastalık gibi bir durum varsa ilk olarak hastalığın tedavisine başlanmalıdır. Zirkonyum diş kaplaması yapılırken hastaya lokal anestezi uygulanır. Bu sayede hastanın dişlerine müdahale edilmiş olsa da hasta acı ve ağrı hissetmez.
Sağlam olan dişler uygun boyutta küçültülerek üzerinden ölçü alınır. Bu noktada hasta dişlerin rengini kendisi seçebilir. Kendi dişlerinin aynısını isteyebileceği gibi daha beyaz olmasını da tercih edebilirler. Genelde doğal görüntünün bozulmaması açısından var olan diş renginin benzeri olması tercih edilir.
Ölçü alınan dişlerin hazırlanması, 3-5 gün sürebilir. Kaplama dişler hazırlandıktan sonra kesilen dişlerdeki geçici kaplamalar alınarak zirkonyum kaplamaların yapıştırılması sağlanır. Dişlerin yapıştırılmasında özel şeffaf bir yapıştırıcı tercih edilir. Bu da uygulamanın hem kalıcı olmasını hem de estetik açıdan güzel görünmesini sağlayacaktır.
Zirkonyum Kaplama Zararlı mı?
Bazı hastalar zirkonyum kaplama yapılırken kafalarında soru işaretleri vardır. Zirkonyum kaplama, ağız içine hijyenik koşullarda uygulandığından hastanın sağlığını bozmaz. Zirkonyum kaplamalarda bu doğrultuda tercih edilebilecek en sağlıklı yöntemdir. Hatta metal kaplamalara göre daha sağlıklı diyebiliriz.
Zirkonyum Kaplama Fiyatları 2023
Zirkonyum kaplama fiyatları yapılacak olan uygulamaya göre değişiklik gösterebilir. Bazı işlemlerde ağız içerisine tamamen kaplama uygulanırken bazı kişilerde ise kısmen uygulanabilir. Fiyatları belirleyen uygulamayı yaptırdığınız klinik, doktor ve seçtiğiniz malzemedir.
İstanbul zirkonyum kaplama uygulaması yaptırmak isteyen hastaların alanında uzman diş hekimleri ile iletişime geçerek muayene olmanız, detaylı bilgi almanızı sağlayacaktır.
Zirkonyum kaplama hakkında detaylı bilgi almak ve muayene olmak için https://megadentist.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.