Açelya çiçeği, Fundagiller familyasındandır ve birçok türü bulunur.  Kırmızı, sarı, turuncu, beyaz ve pembe gibi çiçekleri olan açelya bitkisinin doğada yetiştiği yer bataklık, kayalık, su kenarlarıdır. Dünyanın her ülkesinde tanınan bir bitki olmasının avantajını elde etmiş açelya evde yetişir mi? sorusu da yine merak edilenler arasında yer alır.

Açelya Bakımı Nasıl Yapılır?

Açelya çiçeği bakımı yetiştirenler arasında sıklıkla merak edilir. Açelya bitkisini evinizde yetiştiriyorsanız ya da yetiştirmek istiyorsanız sulamasına ve bakımına dikkat etmeniz gerekir. Açelya bakımının püf noktaları şu şekilde belirtilebilir:

Toprak Seçimi Nasıl Olmalı?

Açelya bitkisini evde besleyecekseniz ilk dikkat etmeniz gereken toprak seçiminiz olması gerekir. Doğada kendiliğinden yetişebilen bu çiçek içinde bitki kalıntılarının olduğu toprakta daha iyi yetişir.

Saksı Seçimi Nasıl Olmalı?

Toprağı koyacağınız saksı için büyüklük size kalmış. Ancak saksının altının delik olması çok önemlidir. Çünkü çiçeği fazla sulamanız halinde topraktaki su drenaj kanallarından saksının dışına çıkabilir. Bu sayede köklerin çürümesinin önüne geçilmiş olacaktır.

Sulama Nasıl Yapılmalı?

Saksı ve toprak seçimi önemlidir, ancak bunların daha da üzerinde olan sizin çiçeği sulama şeklinizdir. Çiçeği sularken çok fazla su dökmemelisiniz. Suyu ekleme zamanlarınızı parmağınızla belirleyebilirsiniz. Eğer toprak ıslak ise sulamanız gerekmez. Ancak parmağınızı toprağa soktuğunuz zaman kuru geliyorsa bu durumda sulayabilirsiniz. Sıcak mevsimde haftada 2 kez sulamak yeterli olacaktır.

Işık Nasıl Olmalı?

Işık, tüm canlılar için olduğu gibi bitkiler için de önemlidir. Açelya çiçeğini doğrudan güneşin geldiği bir yere koymamalısınız. Karanlık ve gölge gibi alanlarda bu bitki için iyi değildir. Aydınlık ancak güneşi doğrudan görmeyen bir konumda olması iyi olacaktır.

Kurumuş Açelya Nasıl Canlandırılır?

Kurumuş açelya nasıl canlandırılır? derseniz hemen belirtelim, sulama düzenine dikkat etmeniz gerekiyor. Kurumanın en önemli nedeni çiçeğin susuz kalmasıdır. Gün ışığı dengesi ve su dengesini tutturduğunuzda çiçek tekrardan kendini toparlayacak ve canlanmaya başlayacaktır.

Açelya Ne Zaman Çiçek Açar?

Açelya çiçeği ılıman iklimi sever. Bu nedenle çiçeklerini açmaya bahar aylarında başlayacaktır. Doğada ya da evde beliyorsanız bahar mevsimini bekleyebilirsiniz.

Açelya çiçeği hakkında bilgi almak için https://ciceksarayi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.