Türkiye, 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. Cumhur İttifakı'na iki partinin daha katılması konuşulurken depremin yaşandığı 11 ilde de seçim sandığı kurulacağı duyuruldu.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinin 14 Mayıs'a çekilmesi kararını imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olarak ilan etmesinin ardından seçim çalışmalarına ağırlık veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Cumhur İttifakı'nın iki ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya geldi. Kulislerde Cumhur İttifakı'nın genişleyebileceği ANAP ve DSP'nin ittifaka dahil olacağı konuşuluyor.

Daha önce seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağını belirten Erdoğan, "10 Mart Cuma günü Anayasa'nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının, ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz" demişti.

BBP lideri Erdoğan ile görüşmesinin ardından, "Cumhur İttifakı genişleyecek mi?" sorusuna da "Devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali. Bu hassasiyetleri gösteren siyasi partiler, elbette ki Cumhur İttifakı'na dahil olabilirler." cevabını vermişti.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde seçimlerin yenilenmesi kararını açıklıyor:

''18 Haziran seçimlerinin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararına imza attık.

Buna göre inşallah 2 ay sonraki ilk pazar günü olan 14 Mayıs'ta milletimiz cumhurbaşkanını ve milletvekilini seçmek için sandık başına gidecektir.

Aziz milletim, bilindiği gibi seçimlerin 14 Mayıs olarak güncellenmesi kararını yılbaşından hemen sonra kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu tarihin milletimiz nezdinden kabul gördüğünü biliyoruz.

18 Haziran milyonlarca gencin geleceğini ilgilendiren üniversite sınavı ile çakışan bir tarihtir.

Yine bu tarih yüzbinlerce vatandaşımızın hac farizasını ifa etmek üzere mübarek topraklara gittiği bir döneme denk geliyordu.

İlk ve orta dereceli okulların seçim tarihinden hemen önce tatile girmesi sebebiyle her yıl olduğu gibi milyonlarca vatandaşımız memleketine veya tatil beldelerine gitmek üzere yola çıkacaktı.

Depremzedelerin yaralarını sarmak, felaketin tüm izlerini silmek, üretimi ve istihdamı yükseltmek için ülkemizin seçim gündemini geride bırakması şarttır.

Ana muhalefetin parlamentoda garip garip konuşmalarını dinliyoruz. Bizim bölgeye ne zaman gittiğimiz konusunda garip açıklamada bulunuyorlar. Bizim bütün belediye başkanlarımız, bürokratlarımız birinci gün ben de 2. gün deprem bölgelerindeydik. Biz yaralıyız, biz dertliyiz hanımefendi konuşuyor. Hatay milletvekili olmak seni bir yere kadar bağlar ama biz sadece Hatay değil 11 ilde de çalışmalarımız hassasiyetle sürdürdük hala sürdürüyoruz.