Afyonkarahisar Valiliği tarafından hakkında açılan davalardan dolayı ceza alan Muhtarların görevlerinden alınmaları gündem olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde bazı mahalle, beldelerde hakkında dava açılan ve bu davalardan ceza alan muhtarların çoğalması ile birlikte Afyonkarahisar Valiliği harekete geçti. 

Bu kapsamda valilik tarafından merkez, İlçe, Belde, Köy, Kasaba ve tüm mahallelerdeki muhtarların sabıka sicil kaydının çıkartılması ve haklarında bir yıldan fazla yüz kızartıcı suçtan dolayı kesinleşmiş hapis cezası bulunanlara yaptırım yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı ve ilgili mahkemelerden bilgi talep edildiği iddia edildi.  

Görevinden alınan Merkez Erenler Mahallesi Muhtarı Hasan Çavlan'ın Muhtarlık öncesinden arkadaşları ile satın aldıkları tarihi değer taşıyan malzemelerin araç içinde güvenlik güçlerinin tespiti sonucunda;  Arkadaşları ile birlikte mahkemelik olduğu ve 2021 Yılında kesinleşmiş cezasından dolayı görevden alındığı, Muhtarlık görevini engelleyici adli cezası bulunmadığı için İdari Mahkemeye yürütmeyi durdurma kararı için başvurduğu bildirildi. 

Emirdağ, Çayırbağ, Afyonkarahisar Merkez gibi yerlerde Muhtarlık yapanların aldığı cezalar nedeni ile görevinden alındıkları, Suç işleyen Muhtarların sayısının artması sonucu Afyonkarahisar Valiliği tarafından tüm Muhtarlara ait adli sicil kaydının çıkarılması ve kesinleşmiş hapis cezası bulunanlara yaptırım yapılması için Cumhuriyet Savcılığı’ndan bilgi talep edildiği belirtildi. 

ÖZEL HABER: AHMET UÇMAK