Seramik döşeme işlemi, fayans ustaları tarafından yapılan profesyonel bir iştir. Profesyonellik gerektiren seramik döşeme işini usta olmayan kişilerin yapması çok zordur.  

Seramik döşeme işleminde kullanılan birçok alet vardır. Bunların en başında seramik kesme makinesi  gelmektedir. Seramik makineleri içerisinde en çok kullanılan makine ise 120 lik seramik makinesidir.  Ustalar genellikle 120 lik seramik makinesi fiyatları çok sorgulayıp aramaktadırlar.  

Seramik döşeme işleminde diğer çok kullanılan alet ise kot almada kullanılan lazer terazidir. Lazer terazi kullanılan ışın teknolojisi sayesinde ustaların işini çok kolaylaştırmaktadır. Lazer ışını, başka  hiçbir terazi kot alma makinesi kullanmadan sadece lazer terazi ile işlemlerini tamamlamaktadırlar.  Bu şekilde ustalar teknolojik gelişimin nimetlerinde oldukça faydalanmaktadırlar. 

Diğer bir alet ise harç karıştırma makinesidir. Döşeme işleminde kullanılan, harcın yorulmadan tek bir  kişi ile torbalarca harcı alçı karıştırıcı ile karıştırılabilmektedir. Güçlü motoru ve yüksek devir ile  zorlanılmadan işlem tamamlanmaktadır. 

Kaynak: https://www.sarayhirdavat.com