Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydane gelen depremde malesef şu ana kadar yirmi bine yakın vatandaşımız vefat etti.

Afyonkarahisar il müftülüğümüzün öncülüğünde ilimizde görev yapmakta olan din görevlilerimiz Afyon merkez yeşil camide beş bine yakın kefen hazırlayıp Afet bölgesine gönderdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Diyanet-Sen Sinanpaşa İlçe Temsilcisi Abdülkadir Ersöz "çok üzgünüz bu caneze hazırlığı bu zamana kadar yaptığımız en zor hazırlık oldu. Bu hazırlığı yaparken yer yer duygulandık yer yer göz yaşlarımıza hakim olamadık. En nihayetinde ne kadar üzülsekte Hayatta olan kardeşlerimizin bizlerin yardımına iytiyacı olduğu kadar vefat eden kardeşlerimizin de bize ihyacı vardı. Bizler diyanet camiası olarak üzerimize düşen her vazifeyi her zaman yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.  Bu hazırlık aşamasında görev alan tüm hocalarımıza şükranlarımı sunar, vefat eden tüm kardeşlerimize yüce rabbimden rahmet dilerim. Rabbim yakınlarına sabırlar ihsan etsin. Enkaz altında kalan kardeşlerimize güç kuvvet versin bir an önce oradan kurtulmayı nasip etsin. Milletimiz başı sağolsun." dedi.