CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, il başkanlığı görevinden istifa etti. Yalçın Görgöz, milletvekili genel seçimlerinden aday adayı olduğunu ilan etti.

 

İŞTE YALÇIN GÖRGÖZ'ÜN AÇIKLAMASI:

 

"2023’de yapılacak genel seçimler için, partimizin yayınladığı genelge gereği; mv aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin bugün itibarıyla görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir.

Ben, siyasi hayatıma 1989 da shp il gençlik kollarında başladım. Sonrasında 3 ayrı dönemlerde mrk ilçe yönetim kurullarında çalıştım.

Daha sonra ayrı dönemlerde 2 dönem il bşk yardımcılığı, 1 dönem de il sekreterliği yaptım. 

Ben aynı zamanda ticaretle uğraşıyorum. İlimizde saygın, 51 yıllık bir şirketin ortağıyım. Aynı zamanda kendimize ait olan bir işletmemiz mevcut. Esnafım. Ticaret ve sanayi odasının mensubuyum. Bir esnaf odasının da üyesiyim.

2012’de yaptığımız olağan il kongresinde, değerli delegelerimizin desteğiyle il başkanlığına seçildim. O dönemde de çok yoğun çalışmalarımız oldu. Genel başkanımız sayın kılıçdaroğlu’nu tam 6 defa ilimize getirdik. Tüm ilçelerimize ziyaretlerde bulunduk, mitingler yaptık. Yaklaşık 3 yıl süren il başkanlığımız süresince her ilçemize tam 30’ar defa giderek çeşitli etkinliklerde bulunduk.

7 Haziran 2015’de yapılacak genel seçimler için yapılan  ön seçimle 4. Sıra mv adayı oldum. 4. Sıra adayı olmama rağmen, hemen ses düzenekli bir araç giydirdim ve 1. Sıra adayı gibi partimiz için çalıştım. Daha sonra yapılan 2017 referandumunda, 2018 genel seçimlerinde ve 2019 yerel seçimlerinde de sade bir parti neferi olarak örgüt disiplini içerisinde çalıştım.

Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünün büyük bir kısmını genel başkanımızla yürümüş olmanın gururunu taşıyorum.

806 bin farkla yeniden kazandığımız istanbul seçimleri öncesinde çalışmak için genel merkezimizden görev talebinde bulundum. Bana verilen tuzla, pendik ve kartal ilçelerinde seçimlere kadar çalıştım.

1 mart 2020’de yapılan olağan il kongresinde yeniden il başkanlığına aday olduk. Delegelerimizin ve partililerimizin desteğiyle 2. Defa il başkanlığı görevine seçildik. Chp il başkanlığı görevimi, 3 yıldır büyük bir heyecanla, onur duyarak temsil ediyor olmanın haklı gururunu yaşıyorum.

3 yıllık il başkanlığım döneminde, ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden, parti tüzüğü ve parti disiplininden asla taviz vermeden çalıştık.

Yine il başkanlığım sürecinde, devrimci-demokrat çizgimizden, sol sosyal demokrat anlayışımızdan ve duruşumuzdan asla taviz vermedik.

1 mart tarihinde büyük bir heyecanla göreve geldikten birkaç gün sonra bütün dünyayı etkileyen pandemi sürecine girdik. Hükümet dağıtacağını vaad ettiği 5 maskeyi dağıtamazken bütün örgütlerimizle birlikte kapı kapı dolaşıp halkımıza maske dağıttık. İşinden aşından olan insanlarımıza erzak yardımında, gıda yardımında bulunduk. İktidar tarafından kendi kaderine terkedilen vatandaşlarımıza, CHPli belediyelerimizin sağladığı desteklerle halkçı belediyeciliği gösterdik.

İlimiz ve ilçelerimizin sorunlarını yerinde inceleyerek tesbit ettik ve gündeme getirdik.

Her hafta canlı ve yazılı basın açıklaması yaparak öncelikle afyonumuzun ve ülkemizin sorunlarını gündeme getirdik, yetkilileri uyardık. Çözüm önerilerilerimizi sunduk. Her hafta bir ilçe başkanımızı basın açıklamasına davet ederek o yörede yaşanan sorunları dile getirmesini sağladık. Böylece yaşanan sorunları yakından takip eden daha dinamik bir il- ilçe dayanışması yarattık.

Yaşanan sorunların çözüm yollarını ortaya koyarak ve ilgili kurumlarla görüşerek giderilmesine katkı sağladık.

Her hafta yaptığımız canlı ve yazılı basın açıklamalarımızda, chp iktidarında, eğitimde, sağlıkta, ekonomi de, sanayi de, tarım ve hayvancılıkta, enerjide ve tüm alanlarda neler yapacağımızı anlattık.

Kalıcı hale gelen ve giderek ağırlaşan ekonomik buhranın yarattığı sıkıntılar toplumda ağır travmalar yaratmıştır.

Sürekli gelen zamlara karşı tepkimizi eyleme dönüştürdük. Vatandaşı ucuz yağ, şeker, ekmek kuyruklarına mahkum eden bu ucube ekonomi modelini protesto ettik. Vatandaşlarımızla beraber bazen ucuz yağ kuğruğunda bazen de afjet, elektrik, doğalgaz faturalarını yakarak insanımızın sesi olduk.

Sıkça kent meydanında, halkımızla birlikte, ülkemizin kanayan yarası olan ve gündemden düşmeyen eyt’lerin, khk mağdurlarının, çıkartılan sansür yasasıyla baskı altında bırakılan vatandaşlarımızın ve tüm sessizlerin sesi olduk. Olmaya da devam edeceğiz.

Genel başkan yardımcımız sn Gülizar Biçer Karaca başkanlığında 32 mv ve pm üyemizin katılımıyla, il merkezi ve tüm ilçelerimizde 2 gün süreyle, resmi kurumlar, kitle örgütleri, odalar ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik.

Parti sözcümüz sn Faik Öztrak başkanlığındaki ekonomi masasında bulunan 12 mv.miz ve ilimizin mv burcu köksal ile beraber ticaret ve sanayi odası başkanlığını ziyaret ettik. Ticaret ve sanayi odası salonunda iş insanlarıyla geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik.

Ticaret borsası başkanı ve yönetimini, afyon ziraat odasını ziyaret ettik. Esob başkanlığı ve 12 oda başkanı ile birlikte toplantı yaptık.

Organize sanayi başkanlığında iş insanlarıyla buluştuk.

Afyon tarım ve hayvancılığın kentidir. Çiftçilerimizin yaşadığı sorunları biliyoruz. Bu sorunların çözümü ve chp iktidarında tarımda yapacaklarımızı anlatmak için başta bursa mv ve tarımdan sorumlu genel başkan baş danışmanı sn orhan sarıbal olmak üzere izmir mv sn kamil okyay sındır, edirne mv sn Okan Gaytancıoğlu’nu birkaç kez ilimize getirerek, çiftçilerimiz ve üreticilerimizle buluşturduk.

Genel başkan yardımcımız K.Maraş mv sn. Ali Öztunç,  genel başkan yardımcımız sn seyit torun, antalya mv sn cavit arı, adana mv sn burhanettin bulut, izmir mv sn Özcan Purçu, bursa mv sn yüksel özkan, pm üyesi sn umut akdoğan, pm üyesi sn Hasan Efe Uyar, pm üyesi sn Emre Yılmaz, ve Afyon mv sn Burcu Köksal ile birlikte değişik zamanlarda il merkezi ve ilçelerimizde çok yönlü çalışmalar yaptık.

Enerjiden sorumlu genel başkan yardımcımız sn ahmet akın ve afyon mv sn burcu köksal ile birlikte, kentsel dönüşüm mağdurlarıyla toplantı yaparak vatandaşların duyduğu kaygıları ve beklentilerini dinledik. Yaşanabilir kentsel dönüşüm nasıl olmalı konusunda halkımızı bilgilendirdik.

Parti meclisi üyemiz ve kadın kolları genel başkanımız sn aylin nazlıaka ve tüm ilçelerimizin kadın kolları ile etkin çalışmalar gerçekleştirdik.

Gençlik kolları genel başkanımız sn genç osman killik ile gençlerle ilgili etkünlikler yaptık.

Afyonumuzun sorunlarını sıkça ulusal basına da taşıyarak sürekli gündemde tuttuk. Böylece unutulan yarım bırakılan inşaatların, yolların yapılmaya başlanmasına vesile olduk.

Bunlardan birisi, 10 yıldır bitirilemeyen, adeta çürümeye terkedilen yeni müze kompleksi inşaatıydı. Göreve geldiğimiz andan itibaren yaptığımız açıklamalar sayesinde inşaatın yeniden başlamasını sağladık.

Bir diğeri zafer müzesiydi. Şehrin göbeğinde çatısı alınmış, terkedilmiş, adeta yıkılmaya bırakılmış vaziyetteydi. Burası kurtuluş savaşı öncesinde gazi mustafa kemal atatürk’ün karargahıydı. Millet ittifakı il başkanlarımızla birlikte gündeme getirdik, yerinde incelemelerde bulunduk ve bir an evvel çatısının kapatılmasına vesile olduk.

Afyon- Şuhut karayolunun yapımı yarım bırakılmıştı. Bu yolda zaman içerisinde onlarca ölümlü kaza meydana geldi. Biz, afyon mv sn burcu köksal ve şuhut ilçe başkanımız mehmet kahraman ile birlikte şuhut karayolu üzerinde basın açıklaması yaparak, konuyu gündeme taşıdık ve yol yapımının başlamasını sağladık.

Kentsel dönüşüm konusuna değinmiştim. Biz ilk günden itibaren bu konuyu gündeme taşıdık. Ulusal basında yer almasını sağladık. İlgili mahallelerdeki hak sahibi vatandaşlarımızın mallarının mülklerinin ellerinden kör on paraya alınmasına ve birilerine peşkeş çekilmesine karşı halkımızın yanında olduk.

Yolcu garantili teleferik projesi vizyonsuz belediye başkanının en vizyon projesiydi. Bu projeyi ulusal haber kanallarına taşıyarak türkiye’nin gündemine gelmesini sağladık. Ve çığ gibi gelen tepkiler sonucunda ihalenin yolcu garantili yapılmasına engel olduk.

Afyon belediye başkanının vizyon projelerinden olan ve bu güne kadar henüz başlanamayan afray, askeri havaalanının sivil uçuşlara açılması, trafik ve park sorununun çözülmesi vb vaadlerinin havada kaldığını ve sürekli takipçisi olduğumuzu, yaptığımız açıklamalarla ortaya koyduk

Milli bayramlarda 10 kasımlarda genelge bahanesiyle anma törenlerimizi engellemeye kalktılar. Yasakları tanımıyoruz diyerek, gerektiğinde 1874 rakımlı kocatepeye çıkarak atamızın manevi huzurunda görevimizi yerine getirdik.

30 Ağustos ve 29 Ekimlerde fener alayları düzenleyerek bayramlarımızı büyük bir coşkuyla kutladık.

Büyük taarruzun başlangıç tarihi olan 26 ağustoslarda yasaklamalara rağmen örgütlerimizle birlikte kocatepeye yürüdük.

Büyük taarruzun 100. Yılında genel başkanımız sayın kemal kılıçdaroğlu’nu afyona getirerek birlikte şuhut-çakırözünden, g. Mustafa kemal atatürk’ün izinden ve yürüdüğü yoldan kocatepe’ye yürüyerek 2. Yüzyıla yürüyüşümüzü buradan başlattık ve tarihe çok önemli bir not düştük..!

Bugün bir not daha düşmek istiyoruz tarihe; bu şehrin, bu ülkenin sokaklarında yeni bir hikaye yazmak istiyoruz. Çocuklarla, gençlerle, kadınlarla, dost omuzlarla birlikte saray iktidarına karşı bir mücadele vermek istiyoruz ve cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasiyle taçlandırmak için yola çıkıyoruz.

Millet ittifakının ortak kararıdır; ülkemizi acilen tek adam sisteminden kurtarmak ve güçlü parlamenter sisteme geçirmek gerekmektedir. Bunun içinde chp hazırdır, millet ittifakı hazırdır.

Yeni kurumlar, yeni kurallar ve yeni kadrolarla iktidara geliyoruz.

Sevgili yoldaşlarım; 33 yılım bu partide geçti. 33 yıldır partimizin her kademesinde çalışan, hiçbir görevden kaçmayan bir parti neferi olarak, emekle, mücadeleyle, dayanışmayla ve başarılarla geçen yılların ardından bugün yeni bir yola çıkıyoruz. Partimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Bugüne kadar gururla sürdürdüğüm CHP il başkanlığı görevimden, yola birlikte çıktığım yoldaşlarımla ve tüm örgütlerimizle görüşerek, hep birlikte mücadele etmek, çalışarak yeşerttiğimiz umutlarımızı büyütmek amacıyla, mv aday adaylığı için istifa ediyorum.

Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda bana her zaman destek olan genel başkan yardımcılarımıza, parti meclisi üyelerimize, tüm milletvekillerimize, parti üyelerimize, çok değerli il yönetim kurulu üyesi yoldaşlarıma, ilçe başkanlarım, belde başkanlarım ve yönetim kurullarına, il ve ilçe kadın kolları başkanlarım ve yönetim kurullarına, il ve ilçe gençlik kolları başkanlarım ve yönetim kurullarına, il genel meclisi üyelerimize, değerli muhtarlarımıza, ihsaniye başta olmak üzere tüm belediye başkanlarıma, belediye meclis üyelerimize çok çok teşekkür ediyorum.

Değerli basınımıza ve basın emekçilerine çok teşekkür ediyorum.

Millet ittifakı partilerinin değerli il başkanlarıyla dayanışma içerisinde çalıştık. Tüm il başkanlarıma çok teşekkür ediyorum.

Son olarak; hep yanımda olan sevgili eşime çok teşekküm ediyorum.

Sizleri ve tüm hemşerilerimizi en içten duygularımla sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Daha gün o gün değil, derlenip dürülmesin bayraklar. dinleyin, duyduğunuz çakalların ulumasıdır. safları sıklaştırın çocuklar, bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır. 

Gidiyor gitmekte olan haramilerin saltanatı,

Geliyor gelmekte olan halkın iktidarı