DENKTAŞ’IN VEFATI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Gaspıralı İsmail gibi büyük mücadeleler verdiğini belirterek, “Türk dünyasının başı sağ olsun” dedi.
Turizm, Ekonomi, Bilimsel Araştırma, Tanıtma Merkezi’nin (TEBİAT) toplantısı için Afyonkarahisar’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, toplantıda yaptığı konuşmanın bir bölümünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a ayırdı. Rauf Denktaş’ın ailesine ve Türk dünyasına başsağlığı dileyen Bayraktar, Denktaş’ı Türk dünyasının büyük düşünce adamlarından İsmail Gaspıralı’ya benzetti. Bayraktar, “Sayın Rauf Denktaş, Türk dünyasının sevdiği, yakından
tanıdığı, Türk dünyasının birleşmesi noktasında Kıbrıs’ın devlet olması konusunda büyük mücadele vermiş, adeta Gaspıralı İsmail gibi elinden gelen tüm gayreti gösteren bir Türk büyüğüdür. Kendisine yücel Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Türk dünyasının başı sağ olsun” diye konuştu.