CHP'nin aday belirleme süreci nasıl işliyor?

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar'da iki ilçeyi ziyaret ederek, yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceğini anlattı. 

Köksal'ın ilk durağı Dinar İlçesi oldu. Burada CHP İlçe Başkanı Av. Ali Arıkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Köksal, yerel seçim gündemini değerlendirdi. Köksal, CHP Genel Merkezi'nin aday belirleme sürecine ilişkin şu bilgileri verdi:

"90 milletvekili arkadaşımız bu hafta 40 ile görevlendirilecekler. Bu 40 ilde de, o ilde, ilçelerinde, kasabalarında aday adayı olan arkadaşlarımız ile mülakatlar yapacaklar. Örgütümüzle, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, halk ile görüşerek en doğru adayın tespiti açısından ellerinden geleni yapacaklar. Daha sonra geri kalan illerimize de aynı şekilde milletvekili görevlendirmelerimiz devam edecek. 31 Mart akşamı Erdoğan çok üzülecek. Çünkü bizim elimizden 11 büyükşehri alamayacağı gibi biz AKP’nin elinde bulunan belediyeleri de alacağız."

Köksal, Dinar'dan sonra Sandıklı İlçesi'ne geçti. Burada da CHP İlçe Başkanı Raşit Güneş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Köksal, burada yaptığı konuşmada, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde objektif kriterlerin uygulanacağını vurguladı:

"Milletvekillerimiz belediye başkan adaylarımızın belirlenmesi sürecinde belirli standartlar dahilinde mülakat yapacaklar. Objektif kriterlerle bu mülakatların yapılmasına ilişkin milletvekillerimize de bir bilgilendirme yapıldı. Bizim amacımız, 4 ay sonra gerçekleşecek yerel seçimde en fazla belediyeyi kazanmak, en fazla oyu alabilecek şekilde mücadelemizi sürdürmek."

Köksal, Sandıklı'daki ziyaretinin ardından Afyonkarahisar'a döndü.