Akıncı’dan Çay’daki Öğretmenin Gözaltına Alınmasına Tepki: “Eğitimcinin İtibarı Korunmalı”
DEVA Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Celal Mümtaz Akıncı, Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde bir velinin şikâyeti üzerine yaklaşık beş saat gözaltında tutulduğu belirtilen öğretmenle ilgili açıklama yaptı. Akıncı, eğitimcilerin itibarının korunması ve aile-okul iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak yaşanan süreci eleştirdi.
DEVA Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Celal Mümtaz Akıncı, yaptığı basın açıklamasında Türkiye’de son günlerde yaşanan olaylar üzerinden eğitimde ahlaki değerlerin, aile sorumluluğunun ve öğretmenlerin toplumdaki konumunun önemine dikkat çekti.
Açıklamasına yaşanan acı olaylarda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini ileterek başlayan Akıncı, toplumda hoşgörü, sabır, empati ve karşılıklı saygı gibi değerlerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.
“Eğitim Ailede Başlar, Okulda Devam Eder”
Eğitimin yalnızca okullarda verilen derslerden ibaret olmadığını ifade eden Akıncı, çocukların kişilik gelişiminde ailenin önemli bir sorumluluğu bulunduğunu kaydetti.
Ailede sevgi, saygı ve nezaket değerlerinin kazandırılmasının önemini vurgulayan Akıncı, okul ile aile arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Akıncı, çocukların ahlaki ve manevi değerlerle yetiştirilmesinde ailelerin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirterek öğretmenlerin de bu sürecin önemli bir parçası olduğunu ifade etti.
“Öğretmenin İtibarı ve Otoritesi Göz Ardı Edilmemeli”
Açıklamasında geçmişte ailelerin öğretmenlere duyduğu güvene de değinen Akıncı, aile-okul iş birliğinin çocukların topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesindeki rolüne dikkat çekti.
Öğretmenlerin eğitim görevlerini yerine getirirken desteklenmesi gerektiğini belirten Akıncı, eğitimcilerin veliler tarafından şikâyet edilmesiyle sonuçlanan olayların düşündürücü olduğunu ifade etti.
Çay’da Öğretmenin Gözaltına Alınmasına Tepki
Celal Mümtaz Akıncı’nın açıklamasında öne çıkan konulardan biri de Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde yaşandığı belirtilen olay oldu.
Akıncı, bir ilköğretim okulunda görev yapan Ö. Ç. isimli öğretmenin, bir velinin şikâyeti üzerine yaklaşık beş saat gözaltında tutulduğunu belirtti.
Öğretmenin bu süre boyunca özgürlüğünden mahrum bırakılmasını orantısız ve kabul edilemez olarak nitelendiren Akıncı, işlemin eğitimcinin itibarı, morali ve öğrenciler üzerindeki otoritesi açısından da değerlendirilmesi gerektiğini savundu.
Akıncı, olayın hukuki boyutuna ilişkin eleştirilerini dile getirerek eğitimcilerin haklarının korunmasının önemini vurguladı.
“Benzer Olaylar Bir Daha Yaşanmasın”
Açıklamasının sonunda gözaltına alındığı belirtilen öğretmene ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerini ileten Akıncı, Afyonkarahisar’da ve Türkiye genelinde benzer olayların tekrarlanmaması temennisinde bulundu.
Akıncı’nın açıklaması, öğretmenlerin mesleki itibarı, velilerin sorumlulukları ve okul-aile ilişkilerinin yeniden değerlendirilmesi gerektiği yönündeki çağrısıyla öne çıktı.
Celal Mümtaz Akıncı
DEVA Partisi Genel Başkan Başdanışmanı
Next





