Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Anıtkaya Köyü'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Köksal, "Köyde sular akmıyor, elektrik sürekli kesiliyor. Yollar bozuk. Köyde yaşayan vatandaşlarımız en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorlar. Yıllardır devam eden bu sorunlar AKP tarafından söz verilmesine rağmen çözülmüyor. Hani kapanan beldeler, kapandığı için dua edecekti" dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkeze bağlı Anıtkaya Köyü'nde vatandaşlarla bir araya gelerek istek ve talepleri dinledi, sorunları yerinde tespit etti.

KÖY SAKİNLERİ: 30 KİLOMETRE UZAKLIKTAKİ MERKEZDEN HİZMET GELMİYOR..!
Köy sakinleri Milletvekili Köksal'a yaşadıklarını sorunları anlatarak, belde statüsünden köye dönüşmelerinin ardından merkezden hizmet gelmediğini söyleyerek, "20 yıldır kavşak istiyoruz. Yolumuzda sürekli kazalar oluyor. Şimdiye kadar 6 tane kaza oldu. Kavşağı yapmadılar ondan sonra Belediyeliğimizi elimizden aldılar. Merkezden hizmetler gelmiyor aksıyor. 30 kilometre mesafe var onların umurunda değiliz." dediler.

SUSUZ KALDIK, KANALİZASYON TAMAMLANMADI, ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜLMEDİ
1,5 yıldır tamamlanamayan kanalizasyon çalışması nedeniyle sabah sularının kesildiğini akşama kadarda su verilmediğinden dert yanan köy sakinleri, "Bizim burada susuz kalmamızda umurlarında değil. Şu anda kanalizasyon alt yapısını yapmaya çalışıyorlar. Ancak İl Genel Meclisi'nden saat 09.00-10.00'da gelen iki tane görevli öğleden sonra saat 15.00'de geri gidiyor. Çalışma 1,5 yıldır tamamlanmadı. Su eski şebekeden akmaya devam ediyor. Ancak onu da şu anda kanalizasyon için kazı yaptıklarından sabah saat 08.00'de kesiyorlar. Akşam 19.00'a kadar sularımız yok. Yeni şebekeye geçemedik. Eski depoyu faaliyete sokacaklardı. Onun tadilatını da bitirmediler. Eski depo da faaliyete girmedi. Velhasıl şu anda rezillik içerisindeyiz, pislik içerisindeyiz. İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel açıklama yapmıştı. "İyi ki köy olmuşuz diyeceksiniz." diye. Köy olduğumuza sevineceğimizi söylüyordu. "Biz orayı hizmet üssü haline getireceğiz. İş makinelerini yığacağız, personeli yığacağız Oradan etraf köylere de hizmet gidecek." demişti. Ama şimdi bırakın etraf köylere hizmet gitmesini maalesef bizim kendi köyümüze hizmet gelmiyor. Dolayısıyla bizim 1,5 senedir içme suyumuz, kanalizasyonumuz ve zaten kesilen elektrik sorunumuz hala halledilmedi. Yollar bir tarafından kanalizasyon için bir tarafından da içme suyu için kazılıyor. Yürünecek yer kalmadı. Yollarımız toz, çamur, içerisinde. Çok berbat bir haldeyiz. Belediyeliğimizi elimizden aldılar hizmetlerde gelmiyor. Pınar mevkiinde 50 yıldır akan su önüne gelenin kuyu kazması sonucu kesildi. Pınarımız ve çeşmelerimiz kurudu. Ayrıca buradan tarlalarımız sulanıyordu. Şu anda o da gitti." ifadelerini kullandılar.

DÖNEMİN İGM BAŞKANI HİZMET YAĞACAK DEMİŞTİ, HİZMET NEREDE?
Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda öğle saatine kadar köyde elektrik olmadığını aktaran köy sakinleri, "Kurban etlerini kokuttular. Tüm olup biteni muhtara söylüyoruz. O da "Ben söylüyorum ama çare yok." diyor. Önceki dönem İGM Başkanı Salih Sel konuştuğunda alkışlıyorduk. Ama şimdi hizmet yok." şeklinde konuştular.

İGM BAŞKANI ÇOBAN'I ARADIK, BÜTÇE SIFIR DEDİ
Köy sakinleri yaşadıkları sorunları Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ve AKP Merkez İGM Üyesi Ali Karkı'yı telefonla arayarak aktardıklarını belirterek, "Hastalar koronadan değil, akciğer kanserinden ölecekler. Köyde herkesin beyaz eşyalarında sorun oluştu. Bunu dile getiriyoruz kimse bizi dinlemiyor. Biz İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban'a, Meclis Üyesi Ali Karkı'ya telefon açtık. Dediler ki, bütçe sıfır. Yani bunu anlatamıyoruz. AKP vatandaşı dinlemiyor. 30 Ağustos tarihinde ödemeler geldiğinde Anıtkaya'nın genel durumu belli olacakmış. Anıtkaya ne olacak?" dediler.

4 YILDIR SU SIKINTI NEDEN ÇÖZÜLEMEDİ?
Anıtkaya Köyü'nde durumun içler acısı halde olduğunu kaydeden Milletvekili Burcu Köksal, "Anıtkaya Köyü'nün 2011 yılında beldeliği elinden alındı. Anıtkaya Köyü o süreçte daha iyi yönetileceksiniz diyen AKP tarafından beldelik sürecindeki hizmeti alamaz hale getirildi. Anıtkaya Köyü'ndeki su sıkıntısı yıllardır çözülemiyor. 2017 yılında Anıtkaya Köyü'ne geldiğimizde sular çok kötü akıyordu. Kanalizasyon karışmıştı. O dönem biz bunu gündeme getirdikten sonra dönemin muhtarı alt yapısının yapılacağını söyledi. Dönemin İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, köyde sular akacak en kısa sürede alt yapı hizmeti tamamlanacak, hiçbir sıkıntı olmayacak demişti. Aradan yaklaşık 4 yıl geçti. Anıtkaya Köyü'ndeki su sıkıntısı hala çözülemedi. Saban takriben saat 08.00'den akşam 19.00'a kadar insanlar evlerinde suların akmadığını söylüyorlar. Suların kesintiye uğradığını söylüyorlar. Yollar bozuk her yer toz toprak içerisinde kışın çamurdan, yazın tozdan bıkmış haldeler. Pınar mevkiinde önceden su akıp tüm tarlaların sulandığını, kadınların çamaşır ve halı yıkayabildiklerini, tüm köyün buradan yararlanabildiği sulak bir alan olduğu ifade ediliyor. Fakat artık burası kurumuş perişan olmuş." dedi.

ANITKAYALILAR İNSANCA YAŞAMAK İSTİYOR, HANİ
KAPANAN BELDELER KAPANDIĞI İÇİN DUA EDECEKLERDİ..!

Su sorunun yanı sıra Anıtkaya Köyü'nde elektrik sıkıntısınında hat safhada olduğunun önemle altını çizen Milletvekili Köksal, "Burada elektrik sıkıntısı da var. Hatlar çok eski ve İhsaniye İlçesi'ne bağlı. Onlarda yenilenmedi. Bir yandan sular bir yandan elektrikler kesiliyor. Yollar bozuk her yer toz toprak içerisinde. Anıtkaya Köyü'nde çok ciddi sıkıntı var. Verilen sözler tutulmamış. Alt geçit kavşak sözü verilmiş. O alt geçit yapılmadığı için kaza meydana geliyor. İnsanlar o kazalarda yaralanıyor ya da hayatlarını kaybediyorlar. Bu söz tutulmamış. Su akacak su ile ilgili bir sıkıntı olmayacak denilmiş. Dört yıl önce tamamlayacağız dediler. Ben Mecliste gündeme taşıdım. Aradan 4 yıl geçti hala umurlarında değil. Yollar o kadar kötü ki burada aracımla gerçekten çok zor seyahat ettim. Onu da ayrıca çektim. Sosyal medya hesabımdan yol durumunu yayınlayacağım. Bir düğün olsa, bir cenaze olsa, bir hasta olsa bu yoldan ambulansın ilerlemesi mümkün değil. Köylülerimiz ambulansın bu yola giremediğini söylüyor. Lütfen artık yeter insanlar burada insanca yaşamak istiyorlar. Su, yol, elektrik en temel ihtiyaçlar. Lütfen bari bunları çözün, verdiğiniz sözü tutun. Anıtkaya iktidara verdiği desteğin karşılığını almamış bir köyümüz. Hani kapanan beldeler, kapandığı için dua edecekti. Anıtkaya Köyü'nün sesini duyun." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Burcu Köksal, daha sonra Afyonkarahisar merkezde Delta OSGB adlı işyerini açılışı dolayısıyla ziyaret edip hayırlı olsun dileğinde bulundu. Ardından Emirdağ İlçesi'ne geçen Köksal, burada da CHP Emirdağ İlçe Başkanı Barış Can, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Pala ile birlikte Alfa Gençlik Spor Kulübü'nün açılışına katıldı.