İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu'ndan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e iki şok suçlama geldi.

Başkan Zeybek'in bu suçlamalara ne cavp vereceği merakla bekleniyor.

Mısırlıoğlu, Başkan Zeybek'e Anıtpark yanındaki boş bulunan TEB binası ve 2. Belediye Çarşısını yıkılmasıyla ilgili iki şok suçlamada bulundu.

İŞTE O AÇIKLAMA:

"AKP’nin yolsuzluğuna en taze örneği vereyim sizlere; biliyorsunuz şehrimizin en işlek noktasında Anıtpark’ın yanında TEB binası vardı. Banka burayı boşaltınca kurumsal bir yemek firması buraya talip olmuş. Yaklaşık 40 kişi istihdam edecek şekilde buraya bir fast food restoran açmak isteyen firma, Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile görüşüyor, gerekli ön inceleme yapıldıktan sonra bir mahsuru olmadığı söyleniyor. Konu Başkan Zeybek’e aktarıldığında ise Zeybek önce gastronomi kenti olmamızı bahane ederek ‘olmaz, ruhsatım iptal olur, Afyon kebabı yapsınlar’ diyor. 

Sonradan anlaşılıyor ki Zeybek’in derdi başkaymış. Meğer o binayı AKP seçim koordinasyon merkezi yapacakmış. Saçma sapan bahanelerle ilimize yapılacak olan yatırımlar, sağlanacak olan istihdamlar engelleniyor ve yatırımcıların talip olduğu yerler AKP’ye peşkeş çekiliyor… İzin verilseydi o restoranda yaklaşık 40 kişi istihdam edilecek, 40 aile oradan ekmek yiyecekti. 

Bu bağnaz, bu çıkarcı, bu işgüzar zihniyet yüzünden ilimizin adı çıkıyor. Sağda solda kötü anılıyoruz. Kurumsal şirketler artık ilimize yatırım yapmaya yeltenmiyor bile… Particilik bir yana Afyonumuzun çıkarlarını gözetmeleri gerekirken gözünü hırs bürümüş AKP yönetimi 40 ailenin ekmeğine engel oluyor… 

Aynı belediye, kendi esnafına ne kadar sahip çıkıyor peki? Hiç… 
2. Belediye şehir çarşısı içinde bulunan esnaflarımız çaresizlik içinde sorunlarına çözüm arıyor. Çarşının yıkılmasına karar verildi ama orada ekmeğinin peşinde her gün işyerlerine gitmeye devam eden esnaflar ve işyeri sahipleri resmen sokağa atılmak isteniyor. 
Yeni bir yer tahsis edilmeden işyerlerini yıkmak bir yana, işine sarılan, ekmeğinden olmak istemeyen esnafımıza resmen zorbalık yapılıyor. Esnafların dükkanlarına metrekare başına 2 bin 500 TL ile 3 bin TL arasında fiyat veriyorlar. Dedik ya kafalarını kuma gömüyorlar diye. 

Ülke ekonomisinden, kar zarar maliyet analizlerinden hiç haberleri yok anlaşılan. O çarşı esnafına bu fiyatları sunarken utanmanız lazım.  Bu kadarı da yetmiyor, Başkan Zeybek, yerinden etmeye kararlı olduğu esnafa elektrik verilmemesi hususunda ilgili kuruma resmi bir yazı yazıyor. Yazının satır aralarında ise tehditkar cümleler yer alıyor. O binanın yıkılmasına engel olanlar ve üzerine düşeni yapmayan kamu kurumları hakkında işlem yapılabileceğini kast ederek aklı sıra gözdağı veriyor. Yeni bir yer göstermeden sokağa atmaya çalıştığın insanların kapısını seçim zamanı çalarsın. Onların yüzüne oy isterken nasıl bakacaksın Sayın Zeybek? "