Eğitime verdiği önem ile bilinen Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar eğitim kurumuna yaptığı okul sırası yardımının okul müdürü tarafından kabul edilmemesiyle ilgili olarak ODAK’a konuştu. Başkan Acar, “Yaşanan olay tamamen siyasidir” dedi.
Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde belediyenin bir velinin talebi üzerine ilkokula gönderdiği sıralar,  okul yönetimi tarafından kabul edilmemesi Dinar’da ve basında geniş yankı uyandırmıştı. 65 yaşında olduğunu 40 yıldır eğitime aile olarak büyük destek verdiklerini belirten Başkan Acar, “Yerel seçimler öncesinde çalışmalarımı engellemek isteyen zihniyet eğitime yaptığımız yardımı siyasi rant olarak görüyor. Yıllardır 30-40 çocuğa aile olarak eğitim bursu veriyoruz. Bunlara siyaseten baskı var.   Maalesef bunlar eğitime siyaset soktular. Yardımlarımız birilerini rahatsız ediyorsa yardım etmeyelim”

BELEDİYE OLMAZSA OLMAZ

Belediye olarak eğitime destek verdiklerine dile getiren Başkan Acar, “Bu yardım bu yıl ilk defa yapılmıyor. Her yıl okullarımızdan ve öğrenci velilerimizden gelen talepleri yerine getiriyoruz. Belediye ayağı olmadan hiçbir şey yapılamaz. Okulların boyası, asfaltı, temizliği gibi birçok sorunu belediyeler tarafından giderilir. Engelleyenler bize değil geleceğimiz olan çocuklarımıza zarar veriyorlar” dedi.

 

ODAK ÖZEL HABER / AHMET SARLIK