Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İkmal ve Garnizon Komutanlığı Şehit Teğmen Uğur Acar Kışlasında engelli bireyler için düzenlenen "Temsili Askerlik Uygulaması Yemin Töreni” Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından bir günlük askerlik heyecanı yaşayan 31 engelli birey yemin etti.

Afyon Askerlik

Türk Ordusu’nun Bir Mensubu Olmak Tüm Vatandaşlarımızın En Temel Hakkı

Törende konuşan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki Türk Ordusu’nun bir mensubu olmak tüm vatandaşlarımızın en temel hakkıdır. Tüm diğer vatandaşlarımız gibi, belirli bir bedensel veya zihinsel özrü bulunan tüm yiğitlerimizin de Türk Ordusu’nda görev yapmak, bu mukaddes topluluğun bir parçası olmak ve bir günlüğüne de olsa bu üniformayı üzerinde taşımak en doğal hakkıdır. Bugün bu kardeşlerimizin kışlada silah arkadaşlığını yaşamanın, dostluğu, kardeşliği, birlik ve beraberliği ve vatan sevgisini hissederek unutulmaz bir gün geçirmelerinin gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu kutlu ordunun bir neferi olarak aramızda bulunan tüm askerlerimizi tebrik ediyorum. Burada yaşadıkları deneyimin hayatlarının önemli bir parçasını teşkil edeceğine inanarak Türk ordusunun bir parçası olmalarının vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Evlatlarını bugünler için yetiştiren anne babaların ellerinden öpüyor, ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

Vatan Savunmasında Geri Durmayacaklardır

Pedofili sapık yakalandı!.. Pedofili sapık yakalandı!..

Vatan söz konusu olduğunda engelli bireylerinde her zaman elinden geleni yapacağına inandığını kaydeden Vali Yiğitbaşı, “Bu değerli günde gerek benim şahsımın gerek başta Garnizon komutanımız olmak üzere tüm komutanlarımızın müşahede ettiği en önemli şey engelli askerlerimizin gözlerindeki ışıltıdır. Bu ışıltı ve sevinçten dolayı memnuniyetimi ifade etmek isterim. Hepinizin buraya vatanımıza, milletimize ve ordumuza hizmet etmeye, gerektiğinde vatanımızı kanınızın son damlasına kadar korumaya ant içerek geldiğinizin farkındayız. Bu bir günlük askerlik görevini yerine getirerek terhis olan gençlerimizin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Devletimizin En Kıymetli Emanetleri

Engelli bireylerin ailelerine de seslenen Vali Yiğitbaşı, “Siz de artık Peygamber Ocağına birer Mehmetçik gönderen asker anne babası oldunuz. Evlatlarınızın bu büyük ailenin bir neferi olduğunu görmenin gururu sizi hayatta hep diri tutacaktır. Evlatlarınız her ne kadar bir günlüğüne Türk Ordumuza emanet edilmiş olsa da onların hepsi bir ömür boyu devletimizin en kıymetli emanetleridir. Askerlik yemininiz ve terhisiniz hayırlı uğurlu olsun. Bugünü tüm askerlerimize armağan eden komutanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Mukaddes vatanı bize emanet eden, tüm şehitlerimizi ve başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman gazilerimizi rahmet, şükran, minnet ve saygıyla anıyor; halen sürdürülen terörle mücadelede görev alan, kahraman vatan evlatlarını hürmetle selamlıyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun” diye konuştu.

Yemin töreni sonrasında Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri tarafından engelli bireylere terhis belgeleri verildi.

Törene, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcıları Fatih Topuz, Betül Büyükkılıç ve Harun Reşit Han, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, kurum müdürleri ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

Editör: Birinci Editör