2023 Ağustos ayında depreme dayanıksız olduğu belirlenerek yıkım kararı verilen Süleyman Demirel Fen Lisesi binası yeniden yapım işi tasarruf tedbirlerine takıldı.

Geçtiğimiz yol eğitim öğretim döneminin başında, Afyonkarahisar Merkez'de  deprem yönetmeliği kapsamında depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Fatih Anadolu Lisesi, Afyonkarahisar Mesleki Eğitim Merkezi, Süleyman Demirel Fen Lisesi ve Afyon Lisesi ek hizmet binasının yıkılmasına karar verilmişti.

Bu kararla birlikte, yeni eğitim-öğretim döneminde  Süleyman Demirel Fen Lisesinde eğitim gören 535 öğrenci Kamil Miras Anadolu Lisesinde eğitim öğretime aşlamı, Kamil Miras Anadolu Lisesinin yeni binasının iki katı Fen Lisesi'ne tahsis edilmişti.

Süleyman Demirel Fen lisesinni yeni binası yapım işinin ertelenemsi üzerine, Fen Lisesi Karşısına yapılacak olan yeni ir Fen Lisesi binası için işlemler hızlandırıldı.

Afyonhaber'in edindiği bilgilere göre, Fen Lisesi içi yeni binayı yaptıracak olan İş Adamı Ahmet Ömer Kocaşaban binanın bitirilmesi için "Bir yılda teslim ederim" sözünü verdi. Binayla ilgili inşaat çalışamaları aralıksız devam ediyor.

12 Temmuz 2024 Bugünkü Cuma Hutbesi 12 Temmuz 2024 Bugünkü Cuma Hutbesi

Yapım işleri devam eden yeni Fen Liesi binasının 2025 yılının eğitim öğretim döneminde hazır hale getirilmesi ve Kamil Miras Anadolu Lisesi binasında eğitimlerine devam eden 535 Fen Lisesi öğrencisinin yeni binaya aktarılması bekleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda hem velileri, hem öğrencileri bilgilendirecek bir açıklama lütfelederlerse ve yaparsa biz de buradan yayınlarız.

Editör: Birinci Editör