Afyonkarahisar'da MS (Multipl Skleroz) hastaları, siyasi partilerin seçim kampanyalarında kendilerini ve ailelerini istismar etmesine karşı çıktı. Afyonkarahisar MS Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Demir, AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Serkan Mumyakmaz'ın, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın MS hastası annesini ve ailesini hedef alan açıklamalarını kınadı.

MS hastalığı, merkezi sinir sisteminin (beyin ve omurilik) bağışıklık sistemi tarafından hasar görmesi sonucu ortaya çıkan kronik bir nörolojik hastalıktır¹. Hastalık, vücudun çeşitli bölgelerinde uyuşukluk, güçsüzlük, görme bozukluğu, denge sorunu, idrar kaçırma gibi belirtilere yol açabilir². Türkiye'de yaklaşık 35 bin MS hastası olduğu tahmin ediliyor³.

Afyonkarahisar'da MS hastaları, siyasi partilerin seçim kampanyalarında kendilerini ve ailelerini istismar etmesine karşı çıktı. Afyonkarahisar MS Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Demir, AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Serkan Mumyakmaz'ın, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın MS hastası annesini ve ailesini hedef alan açıklamalarını kınadı. Demir, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:

"MS hastalarımızı özellikle MS hastası kadınlarımızı, kızlarımızı annelerimizi siyasetinize alet etmeyin. AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Serkan Mumyakmaz'ın, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın MS hastası annesini ve ailesi hakkında yaptığı açıklamaları kınıyoruz. Bütün siyasi parti belediye başkan adaylarına sesleniyorum, siyasetinizi projelerinizle yapın, memleketimize yapacağınız hizmetlerle yapın… Sayın Burcu Köksal'ın annesine şifalar diliyor AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Mumyakmaz'ı yaptığı açıklamadan dolayı kınıyorum…."

Hakan Erdoğan'ın Engelliler Haftası mesajı Hakan Erdoğan'ın Engelliler Haftası mesajı

Demir, MS hastalarının yaşadıkları zorluklara rağmen hayata tutunmaya çalıştıklarını, ancak siyasi partilerin kendilerini oy devşirmek için kullandıklarını belirtti. Demir, "MS hastaları olarak bizler, siyasi partilerden destek ve anlayış bekliyoruz, ancak bunun karşılığında bizi ve ailelerimizi rencide edecek, küçük düşürecek, yıpratacak açıklamalar duymak istemiyoruz. Bizler, siyasetin değil, toplumun bir parçasıyız. Bizlere saygı duyulmasını, haklarımızın korunmasını, ihtiyaçlarımızın karşılanmasını istiyoruz. Bizler, siyasetin değil, insanlığın tarafındayız." dedi.