Afyonkarahisar Sinanpaşa İlçesine bağlı Serban Kasabası Belediye Başkanı Abdurrahim Aktoprak, Sosyal Medya hesabından eleştirilere cevap verdi.

 

Başkan Aktoprak Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada; “DEĞERLİ SERBANLILAR;  Tolgahan Sağlam’a cevabı yazım. Hizmetleri görmesi açısından hatırlatma..

Kanalizasyon,Sıcak asfalt,Totem,Kasaba girişi çalışmaları,aydınlatma,Halı saha,kilitli parke yollar,Taşkın koruma,hurda itfaiye aracını revizyon,Öğrenciler için minübüs,Kamera sistemi,Belediye park bahçe duvar çalışmaları,Çocuk parkları, yetişkinler ve gençler için spor aletleri,Taşlıca mevkiinde mesire ve yöresel ürünler reyonları, Cenaze nakil aracı, Kasaba içi otobüs durakları yapildı.

 

Asgari ücret 900 tl iken halk 5 tl ye işçi 2.5 tl ye öğrenci 1.5 tl ye Afyona gidiyordu bu gün 5.yıl sonu asgari ücret 2bin üzeri olmasına rağmen zam koymadık,Salı pazar yerinde herzaman dua ile pazarın açılışı yapıldı,Başarılı öğrenciler geziye gönderilerek ödüllendirildi,Askerlerimiz için moral gecesi düzenlendi,Yeraltı sulama sistemi için yapilan gayretli çalışmalar sonucu hatların yenilenmesi ve akıllı sayaç için yatırım programına alındı,Güneş enerji sistemi projesi hazır onaylanmış vaziyette hibe beklendi hibe olmassa kısa zamanda çözümü hazır,katı atık arıtma sistemi için İsa Sağlam’a ait tarla kamulaştırıldı projesi hazır 2019 da yapılacak,Barajımıza her sene balık atıldı.

 

Bu güne kadar işçi memur maaşları zamanında ödendi,Çeşitli alanlara Fidan dikildi.Serban,Taşoluk Akharım,Nuh,Çiğiltepe ortak kararıyla 112 ambulans hizmetini bölgemize getirdik. Okulumuzun dış cephe kaplaması ve çatı aktarımı için Milli eğitimden pay ayrılması için çalışma yapıldı,Sağlık ocağı bakımı her zaman yapıldı,Mezarlık bakım çevre düzenlemesi yolların çamurdan kurtulması için kilitli parke yol yapıldı,Barajın üst bölgelerinde menfezler yapıldı,Arazı yolları her zaman uygun hale getirildi.Elektrik hatlarının yenilenmesini yatırım ihale kapsamına aldirdik. Kısmet olursa 2019 da yapilması kararlaştırıldi.

 

Dogal gaz için Enerji ve tabi kaynaklar bakanlığına Botaşa ilk müracat eden yine benim ama şartlar uygun olmadığı için yapilmadı.Sen şimdi bunları begenmiyorsan ne diyem sana be kardeşim.Tedes projem vardı maalesef bazı kişilerin engeliyle karşı karşıya getirildi eyer yapsaydık 1 bayramda kasabamıza 2 milyon tl para girecekti maalesef encümen onay vermedi.Kümbette çevre düzenlemesi bakım yapıldı,Tokilere içme suyu ulaşmıyordu DSİ ye sondaj yaptırarak saniyede 17 litre çok güzel su çıkarıldı tokilerde ve yüksek yerlerdeki su sorunu tamamen çözüldü,işkura Halk eğitim Müďürlüğü ve Serban Savran belediyesi birlikteliyiğle iki tane kilim dokuma bir tane el işleri ve birtanede tel kırma olmak üzere 4 tane kurs düzenlendi.

 

Yine Kasabamizda Kosgeb kursu düzenlenerek katılımcılara sertifikaları verildi bu sayede kursa katılanlardan bazıları devlet desteği alarak işyeri sahibi oldu. Değerli kardeşim Yasin Yalçın la beraber haraket ederek Serban belediyesporu kurduk ve ikinci amatörde şampiyon olarak 1.amatör kumeye yükseldik.Kulüp başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Kasaba gençlerimizi Mersindeki Afyonsporumuzun şampiyonluk maçına götürerek oradaki coşkuyu yaşatmak çok güzel oldu. Bu gün seçime doğru gidiyoruz kasaba nüfusu 1797 gelirin düşük giderin yüksek bu işler kolay değil.Yarin gelecek başkan ulaşımda otobüs ücretlerini 6 liraya çıkardım dese kasabada kıyamet kopuyor Hemen Taşoluk zam yapmıyor deniliyor doğru Taşolukta nüfus 4 bine dayanmış payları yüksek bizi onlarla kıyaslamak kolay.

 

Ne diyem hariçten gazel okumak kolaydır.Geldiğim kapıdan çıkıyorum yemedim yedirmedim başında tüy bitmedik yetim haklarını koruyarak Şükrederek görevi teslim edeceğim günü bekliyorum.Ekibin düzgün değilse yapacağın işleri yaptırmıyorsa hizmet vermek kolay değil.Personelin sana destek vermiyorsa bu işlerde çaban biseye yaramaz.Yapacağın işlerde dışardan müdahalelerle başkana engel olun iş yapamasın diyen nifak olduğu sürece hizmetlerin kısıtlı kalır.Bu gün varılan noktayı iyi düşünün bağımsız aday ol diyen kasaba halkımızdan bir çok insan ısrar etti.Biz oyumuzu kişiye veririz diyen herkese teşekkür ediyorum.

 

Ama Ben Ak Partiliyim ve Partimi satmadım.Görev değişikliği yapildı.Varsın olsun Partimiz böyle uygun görmüş saygı duyarım. Hiçbir kimseye küsmem dargınlığım kırgınlığım yoktur.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğana destek olmak bizim görevimiz.Rabbim bu görevi bana nasip ettiği için şükürler olsun.Bu bir hizmet yarışıdır.Görevi halkımızın oylarıyla devralacak adaya başarılar diliyorum. Belediye Başkanlığı fedakarlık ister.Allah herkesin yardımcısı olsun.Rabbim kasabamıza hayırlı hizmetler verecek kişileri nasıp etsin. Halkımıza saygılarımla arz olur”

HABER: AHMET UÇMAK