AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Kendisi de Afyon gazeteciler Cemiyeti’nin yönetim kurulu üyesi olan Mahmut Emin Birliktir, basın camiası ile esnaf camiasının her zaman içiçe olduğunu belirterek, bundan sonraki çalışmalarda da basın, esnaf dayanışmasının süreceğine dikkat çekti. Yaklaşık 30 yıldır esnaf teşkilatlarında esnaf ve zanaatkârlara hizmet etmeye çalıştığını belirten M. Emin Birliktir  “Arkadaşlarımızın bizim de Meclis’te temsilcimiz olsun “talepleri üzerine aday adayı olma kararı aldık” ifadelerini kullandı.
 
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt, Cemiyet yönetim kurulu üyesi olan Birliktir ve esnaf temsilcilerini Cemiyet binasında ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, “Çıktığınız yolda başarılar diliyor, hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

ESKKK Başkanı ve AK Parti Milletvekili aday adayı Mahmut Emin Birliktir’e AGC ziyaretinde Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük, Giyim Eşyası Satıcılar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkan Vekili Mustafa Çelik ve TÜMSİAD İl Başkanı İbrahim Birliktir eşlik etti.


Esnaf teşkilatlarının desteği, basının desteği ve halkın teveccühü ile aday adayı olduğunu dile getiren Mahmut Emin Birliktir ziyaret nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Esnaf teşkilatlarımızın temsilcileri ile yaptığımız istişareler sonucunda aday adayı olmaya karar verdik. Siz basın mensuplarımızla da bu noktada istişarelerimiz oldu. Şimdi sıra aday olmakta, tabi bu da genel merkezin takdiri ile olacak. Basın bizim gücümüz, tüm kamuoyunu sizler vasıtasıyla bilgilendirebiliyoruz. Ben de hem toplumu bilgilendirmek adına beraber çalışmaktan onur duyduğum Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etmek istedik. Nasip olursa bu memlekete hizmet etmek için aday oldum. Yaklaşık 30 yıldır esnaf kuruluşlarımızda esnaf ve sanatkarlarımıza hizmette bulunuyorum.  Zaten bir insanı bir koltukta 30 yıl kolay kolay oturtmazlar hizmet etmediğiniz sürece. Ben tabandan geliyorum. Tabanı biliyorum, ortayı biliyorum. Türkiye kritik günlerden geçiyor. Türkiye tarihinin en önemli seçimi şu an dere geçilirken at değiştirilmemesi gerektiğini belirtiyoruz. Meclise giderken en fazla oyu alacak aday kimse, onların aday olmasına inancımız olduğu için biz de aday olduk. Mesele bizim seçilmemiz aday olmamız değil, mesele Cumhurbaşkanımızın tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ve iktidar milletvekillerinin aynı şekilde çoğunluğunun sağlanması için çalışacağız. Bu konuda gazetecilerimizin desteklerine ihtiyacımız var. “ dedi. 

Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.