Dumlupınar BİLSEM'den Engelliler Gününde anlamlı etkinlik
Dumlupınar BİLSEM'den Engelliler Gününde anlamlı etkinlik
İçeriği Görüntüle

Afyonkarahisar’da özel eğitim alanına yönelik ilk kez gerçekleştirilen “Özel Eğitim Zirvesi”, Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda yoğun katılımla yapıldı.

Programa; İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Şube Müdürü Derviş Özçal, akademisyenler Doç. Dr. Fatma Betül Şenol, Dr. Barış Doğrukök, Uzm. Dr. Kutay Taş, Uzm. Klinik Psikolog Zehra Çakmakkaya Çetin, Rehberlik ve Araştırma Merkezi yöneticileri, özel eğitim okullarının idareci ve öğretmenleri ile öğrenciler ve veliler katıldı.

“Her birey eşsizdir”
Açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, özel eğitimin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Özel eğitime ihtiyaç duyan evlatlarımızın en iyi koşullarda eğitim almalarını sağlamak, yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak ve toplumla bütünleşmelerine katkı sunmak için buradayız. Her birey eşsizdir ve farklılıklarıyla toplumumuzu zenginleştirmektedir. Eğitim, bireysel farklılıkları gözettiğinde gerçek amacına ulaşır.”

Sünnetci, zirvede paylaşılacak fikir ve deneyimlerin özel eğitim alanına yeni bakış açıları kazandıracağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Akademisyenler deneyimlerini paylaştı
Zirvede akademisyenler, özel eğitimde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin sunumlar yaptı. Katılımcıların aktif şekilde yer aldığı program, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.