Afyonkarahisar'ın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bünyesinde üretim yapan fabrikalar, yıllık 140 milyon dolarlık ihracatıyla, 350 milyon dolarlık ihracata sahip kentin ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor.

Afyonkarahisar'da 1984 açılan OSB'de ağırlıklı olarak gıda, mermer, makine, ambalaj ve kimya sanayi üzerine 280 fabrika faaliyet gösterirken, bunlardan 78'i et ve et entegre tesisleri üzerine üretim yapıyor.

468 hektar alan üzerine OSB'nin müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, "Afyonkarahisar OSB yüzde 98 doluluk oranına ulaşmış durumda. Organize sanayi bölgelerinde yer alan parsellerin gerçek veya tüzel kişilere tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisine dair yönetmelik yürürlüğe girdiği tarih 2011 yılından 2012 senesine kadar 163 yatırımcı bir milyon 474 bin metrekare yer talebinde bulunmuş olup, bu kapsamda genişleme çalışmalarına başlanıldı" dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri'nin yatırım imkanlarının geliştirilmesi açısından yeni teşvik sisteminde, Organize Sanayi Bölgelerine yapılan yatırımların bir alt bölge desteklerinden yararlandırılmasına karar verildiğine dikkati çeken Akosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kapsamda, ilimize yatırım yapacak yatırımcılar, 4. bölge desteklerinden yararlanabilecek iken, organize sanayi bölgemize yatırım yapıldığı takdirde 5. bölge desteklerinden yararlanabilecekler. Yatırımcılar gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve iadesi, faiz desteği sigorta primi iş veren hissesi desteği, vergi indirimi gibi imkanlardan yararlanabiliyor. 2015 yılı itibariyle, Afyonkarahisar OSB'de 312 parselde 280 işletme faaliyette bulunmaktadır. Afyonkarahisar OSB, 8000 kişiyi istihdam etmesiyle, 175 bin ton ürün ve 140 milyon dolarlık ihracatıyla Afyonkarahisar ve bölgemiz için önemli bir sanayi potansiyelidir."