Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Altın Bebek Dostu İl Ödül Töreninde, Afyonkarahisar da yaptığı çalışmalarla ödül almaya hak kazandı. Ödül, Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz ve ÇEKÜS (Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı) Sorumlusu Ebru Uzar'a takdim edildi.

Sağlık Bakanlığının, “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında başarılı çalışmalar yapan illere verilen “Altın Bebek Dostu İl” ödülünün amacı, emzirmeye ve anne sütüne dikkat çekmek.

Anne sütünün önemine vurgu yapıyoruz

Beslenme yetersizliklerinin önlenmesi için atılması gereken ilk adımın, emzirmenin doğumdan sonra en kısa sürede başlatılması olduğunu vurgulayan Sağlık Müdürü Korkmaz, "Ayrıca sadece anne sütü ile bebeklerin ilk 6 ay emzirilmesi, 6. ayın ardından da uygun ek besinlerle emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesini istiyoruz. Bakanlığımız tarafından bu amaçla ülkemizde çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi için diğer çocuk sağlığı programlarına paralel olarak 1991 yılından itibaren “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülüyor.  Biz de Emzirmenin Korunması ve Desteklenmesi Programı ile Başarılı Emzirmede 10 Adım Stratejisinin ilimizdeki sağlık kurum ve kuruluşlarımızda uygulanmasının ve devamının sağlanması amaçladık ve bu doğrultuda çalışmalar yaptık. Böylece hem emzirmeye ve anne sütüne dikkat çekerken hem de beslenme bozukluklarının önlemesi yoluyla çocuklarda  ölüm ve hastalık oranlarının düşürülmesini hedefledik." dedi. Emzirme konusunda farkındalık yaratmak için ülkemizde her yıl Emzirme Haftası kutlanıyor; konunun öneminin vurgulanması, toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla da çeşitli aktiviteler ve eğitimler uygulanıyor.