Sandıklı'da Tarihi Zanaat Ateşi Sönmedi: Kaymakamdan Bakırcı Esnafına Destek Ziyareti


Anadolu'nun Asırlık Zanaati: Sandıklı'da Bakırcılık Ateşi Sönmedi



Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, atalarından devraldıkları bakırcılık mesleğini gelecek nesillere aktarmak için uğraşan esnaf, bu uğurda gösterdikleri azmi ve bağlılığı sürdürüyor.

Sandıklı Kaymakamı Esnafın Yanında
İHA'nın aktardığına göre Sandıklı Kaymakamı Önder Çengel, ilçede var olan bakırcılık geleneğini yerinde görmek için esnafı ziyaret etti. Kaymakam Çengel, bakır işlemeciliğinin püf noktalarını esnaftan dinleyerek, el sanatlarının yaşatılması ve geliştirilmesi için onların görüşlerini aldı.

Bakırcı ustalarıyla samimi diyaloglar kuran Kaymakam Çengel, geleneğin yaşatılması hususunda atılacak adımları konuştu. Mesleğin zorluklarını ve güzelliklerini deneyimleyerek esnafın işlerine de yardımcı olan Çengel, sünger tutup bakır işlemeli ürünlerin zanaatkarlığını ilk kez deneyimlemiş oldu.

Ziyaret sonunda, Kaymakam Çengel yerel esnafa destek olma sözü vererek bakırcılığın öneminin farkında olduğunu belirtti ve her türlü istek ve talepte yanlarında olacağının altını çizdi.

Bu ziyaretin ardından bakırcılık mesleği ile uğraşan esnaf, geleneksel yollarla ilçede mesleklerini sürdürebilme umuduna kavuştu. Gelen destekler ve ilgiyle birlikte Sandıklı'da bakırın dövme sesleri, geçmişten geleceğe umut veren bir nostalji olarak yankılanmaya devam edecek.