Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmalar kapsamında  İl merkezinde şüphe üzerine durdurulan 1 araçta  yapılan aramada, 1.600.000 adet Doldurulmuş Makaron ele geçirilmiş, E İ (1990) isimli şahsa 5607  SKM suçu kapsamında adli işleme başlanılmıştır.

Doldurulmuş Makaron, sigara kaçakçılığında kullanılan ve içine tütün doldurulan boş sigara filtresidir. Bu filtreler, yasal olmayan yollardan ülkeye sokulmakta ve vergi kaçırılmaktadır. Bu durum, hem devletin hem de halkın zararına olmaktadır.

Gümrük kaçakçılığı ile mücadele eden birimlerimiz, bu tür olayları önlemek için yoğun çaba sarf etmektedir. Bu kapsamda, İl merkezinde şüpheli bir araç takibe alınmış ve durdurulmuştur. Araçta yapılan aramada, 1.600.000 adet Doldurulmuş Makaron bulunmuştur. Bu miktar, yaklaşık 80.000 paket sigaraya denk gelmektedir. Araç sürücüsü E İ (1990) gözaltına alınmış ve hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli işlem başlatılmıştır.

Bu operasyon, gümrük kaçakçılığı ile mücadelede kararlılığımızın bir göstergesidir. Kaçakçılık faaliyetlerine karşı vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını ve ihbarlarda bulunmasını bekliyoruz. Kaçakçılıkla mücadele etmek, hem ülkemizin hem de halkımızın menfaatinedir.