Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Belediye meclisi toplantısında Uydukent bölgesindeki kokuyla ilgili konuştu.

Sorunu kucağımızda bulduk

Başkan Burcu Köksal, Uydukent’in yıllardır kanalizasyon sorunu olduğunu hatırlatarak "Mazbatayı aldığım ikinci günü kanalizasyonu kucağımda buldum. Uydukent’in kanalizasyonu yıllardır sorun olduğu halde çözülmemiş bize geldi." dedi

Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetimi geçti Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetimi geçti

Başkan Burcu Köksal, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi.

İhale açtık

"Bununla ilgili bir ihale açtık. 70 milyon gibi çok yüksek fiyatlar teklif edildi. Bu parayı belediye bütçesi kaldıramaz. Kendimiz yapalım dedik, kendi öz kaynaklarımızla büz aldık, önümüzdeki hafta teslim edilecek. Yapımı ile ilgili yine personelimiz çalışacak ama dışarıdan muhakkak bir hizmet alımı yapmak durumundayız. Uydukent bölgesini bu yaz kanalizasyonu yenileyerek o cendereden kurtaracağız. "

Akarçay'da koku sorunu var

Yine orada bir de Akarçay sorunu var.  Akarçay durgun bir su olduğu için sürekli koku üretiyor.  Bununla ilgili orada gondol çalışması yaptık.  Ama bilimsel bir çalışma yapılması gerekiyor. Üniversiteyle görüştük, oradan uzman bir biyologdan yardım istedik. Kokuya sebep olan bakterilerin bulunması, panzehiri gibi çalışmamız da var” 

Editör: Birinci Editör