Haber siteniz Afyonhaber'in sahipsiz sokak köpekleri anketi sona erdi.

"Sokak köpekleri sorunu, sizce nasıl çözülsün?.." başlıklı anketimize 320 takipçimiz oy kullandı. 

Ankete katılımın düşük olması, vatandaşların gündemde tutulan bu duruma karşı "ilgisiz ve yorumsuz olduğunu gösterdi" yorumları yapıldı.

Ankete katılan 320 kişinin soruna bakış ve çözüm yolları çnerisi şöyle oldu...

Kısırlaştırılsın / Yaşatılsın...

Yüzde 43.1'lik bir kesim, topla - kısırlaştır - abarınakta yaşat seçeneğine oy kullandı. Cevap şıkkı."Toplansın, kısırlaştırılsın, barınaklarda yaşamaya devam etsinler.

Yüzde 17.2 lik bir kesim topla - kısırlaştır - doğal yaşam alanı oluştur - yaşat seçeneğine oy kullandı. Cevap şıkkı. Kısırlaştırma seferberliği başlatılsın, sokak hayvanları için yerleşim yerleri dışında doğal yaşam alanları oluşturulsun.

Yüzde 4.7'lik bir kesim "Sokak köpekleri toplansın, kısırlaştırılsın, yaşadıkları yerlere geri bırakılsınlar" seçeneğine oy verdi.

Yüzde 2.2'lik bir kesim ise ortada böyle bir sorunun olmadığını düşünüyor.

Pedofili sapık yakalandı!.. Pedofili sapık yakalandı!..

Uyutulsun / İtlaf edilsin...

Yüzde 25.32lük bir kesim, hemen uyutulma - itlaf edilme yönünde oy tercihinde bulundu. Seçenek. Sahipsiz olanlar toplansın, tamamı hemen uyutulsun / itlaf edilsin.

Yüzde 7,5'luk bir kesim ise topla - sehiplendir - kalanı uyut / itlaf et görüşünde oy kullandı. Seçenek. Toplansın, sahiplendirilsin, süre dolunca kalanlar uyutulsun / itlaf edilsin.

Yüzde 67 / Yüzde 33

Afyonhaber Anketinden çıkan sonuçlara göre, Yüzde  67'lik çoğunluk sahipsiz köpeklerin kısırlaştırılıp yaşatılması yönünde tercihte bulunurken Yüzde 33'lük bir kesim ise uyutulması / itlaf edilmesi yönünde tercihte bulundu.

Editör: Birinci Editör