Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) iş birliğiyle düzenlenen özel organizasyonda, Afyonkarahisar ve çevre illerden gelen yüzü aşkın motosikletli Anıtpark önünde toplandı. Saygı ve coşkunun bir arada yaşandığı sürüş etkinliği, zaferin meşalesinin yakıldığı topraklarda renkli görüntülere sahne oldu.

Afyon’da otomobilin zincir markete daldığı anlar kamerada
Afyon’da otomobilin zincir markete daldığı anlar kamerada
İçeriği Görüntüle

Motosiklet Tutkunlarından Kocatepe’ye Zafer Sürüşü (3)

Anıtpark’tan Kocatepe’ye uzanan saygı rotası

TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ile Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız’ın başlama işaretini vermesiyle motosikletliler, Kocatepe zirvesine doğru harekete geçti. Zorlu ve anlamlı rotayı başarıyla tamamlayan sürücüler, Büyük Taarruz'un sevk ve idare edildiği Kocatepe'ye ulaştı. Zirvedeki Atatürk Anıtı önünde toplanan heyet, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyarak şehitlerimizi ve gazilerimizi andı.

Motosiklet Tutkunlarından Kocatepe’ye Zafer Sürüşü (1)

"Kocatepe, ülkemizin varlığına atılan ikinci imza yeri"

Zirvedeki anma programında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Büyük Taarruz’un 104’üncü yılında bu özel mekanda bulunmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Akülke, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Afyonkarahisar ve çevre illerden gelen motosikletlilerimizle birlikte bu yıl da Kocatepe'deki anma programımızda bir aradayız. Ne yapsak bu topraklar için azdır. TMF olarak elimizden geldiği kadar sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer almaya çalışıyoruz. Kocatepe, çok değerli ve anlamlı bir mekan. Ülkemizin varlığına Malazgirt'ten sonra atılan ikinci imza yeri; Büyük Taarruz'un başladığı nokta. Buraya hep birlikte sahip çıkalım."

-İHA-

Motosiklet Tutkunlarından Kocatepe’ye Zafer Sürüşü (4)Motosiklet Tutkunlarından Kocatepe’ye Zafer Sürüşü (2)