Cömert Küce enkazından sonra takımın ve kulübün girdiği yeni oluşum hepimiz tarafından olumlu karşılandı, istisnalar olabilir. Abdülkadir Arslan ve ekibine taşın altına ellerini koyduklarından dolayı teşekkür ediyoruz Afyonkarahhisarlılar olarak.

Yeni kurulmuş bir takım zamana ihtiyaç var lakin ligde kalmak için de süre daralıyor. Semt 77 Yalova Spor maçı normaldir dedik daha yeni takım, transferler devam ediyor, bir iki antrenmanla takım maça çıktı. Yalnız Büyükçekmece maçı farklı olmalıydı. Çünkü bizim asıl rakibimiz ve üç galibiyetten birini 10 sayı farkla aldığımız takım. Hadi yenemedin ikili averajda üstünlüğü rakibine kaptırma. Bunu dahi beceremedik, moladan sonra hiçbir önlem alınmamış olarak eski oyuncumuz 1.60 lık Crawford, beş oyuncunun arasında elini kolunu sallayarak sayıyı bırakıyor ve üstünlüğü hem galibiyet hem de ikili averaj olarak Büyükçekmece tarafına geçiriyor.

Bu işin finali tabii ki, başa dönmek lazım. Daha önce takıma katılmış olan yerlilerden de istifade ederek, örneğin Mertcan Solkol gibi.. bir beş parkeye sürülebilirdi. Özellikle Filipovity’nin ilk beşte başlaması ve takıma hemen hemen hiç katkı sağlayamaması ilk dikkat çeken husustu. Pierre Jackson sonradan açıldı ama yeterli mi derseniz bence yeterli değil. Hamilton 5 numara da bizim ilk tercihimiz olmamalı, oraya bu pozisyonda oynayabilecek ve ilk beşte direk oynayabilecek skorer bir pivota ihtiyacımız var. Wayne Selden takımın en iyisiydi NBA patentli bir oyuncu zaten, Kenny Hayes de ondan sonra bu maçta en çok verim alınanlardan.

Koç yönetimi benim en çok kafama takılan sorun. İlk periyot 30 sayı yiyorsunuz ve bunun 20 sayısı ilk 5 dakikada. Siz hiçbir önlem almıyorsunuz ve ilk molanızı 8.20 de alıyorsunuz. Bu nedenle biz maçı zaten ilk periyotta verdik, sadece iyi göründüğümüz son periyot vardı farkı biraz erittiğimiz onun dışında kötüydük.

Şimdi denilecek yeni takım yeni oyuncular, doğrudur lakin biz bu sezon başında da ve daha öncesinde de yeni kurulmuş, iki gün antrenman yapmış takımlarla Büyükçekmece’den daha iyi takım olan Gaziantep Basketbol’u hem de deplasmanda yendik. Basketbol o kadar karışık bir oyun değil herkesin pozisyonu belli, kurarsın oyunlarını çizersin oyun planlarını ve ona göre herkes sorumluluğunu bilir. Ribaunt alamayan, elindeki topu rakibe veren, saçma sapan paslar atan bir anlayışla bu iş olmaz açık söyleyeyim. 1.60 lık Jordon Crawford’un bile 5 ribauntu var. Yeni oyuncular diyoruz, rakipte de CSKA daki Willy Clyburn’un kardeşi iki gün önce bu takıma dahil oldu Khris Clyburn. Tek antrenmanla maça çıktı ve 22 sayı 4 ribaund ve 2 asistle oynadı.

Amerika’yı yeniden keşfetmiyoruz, profesyonel olanlar için bu işler hiç de zor değildir. Korhan hocaya bu zor zamanda bu projeye inanıp ekibe dahil olduğu için teşekkür ediyoruz lakin Ormanspor tecrübesi onun yakasını bırakacak cinsten değil. Daha iyi bir kadro olan Ormanspor ligden düştü, Afyon Belediyespor da bu kötü sonucu yaşamasın. Korhan hocayla bu işin olacağına inanmayanlardanım bu maç da biraz bunu gösterdi. Umut kırmayalım yalnız gerçekleri gizleyerek de bir yere varamayız. Faruk Beşok da takıma dönmüşken ben takımın Koç olarak ona teslim edilmesi gerektiğini düşünüyorum.  Bazıları Faruk hoca takımı bıraktı gitti filan dediler, durum öyle değil, herhangi bir ücret ödememek için önceki başkan gönderdi zaten kendisine de herhangi bir ödeme yapılmadı önceki yönetim tarafından.

Bizim isteğimiz bu takımın Süper Lig’de kalması ve yoluna burada devam etmesi. Hiçbir şey geçmiş değil Denizlispor maçı ile tekrar umutları tazeleyebiliriz lakin bunun için bir takım önlemlerin alınması zaruri.

Denizli Merkezefendi  Belediyespor maçında takımımıza başarılar dileyerek yazımızı noktalayalım..

Lokman ÖZKUL
Spor Yazarı ve Yorumcu