Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal tarafından Afyonkarahisar'da ilan edilen 5 Haziran Şehit Çocukları Günü kutlandı.

Sehit Cocuklari Gunu

Başkan Burcu Köksal, şehit çocukları ve aileleriyle bir araya geldi, gönüllerini aldı, onlara hediyeelr verdi.

Kutlamaya şehit aileleri, şehit çocukları ve Afyonkarahisar Şehit Gazi Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı ve yönetimi katıldı.

Başkan Burcu Köksal, şehit çocukları ile buluşması hakkında "Kahraman şehitlerimizin bizlere emaneti olan çocuklarımızla buluştuk. Onların gözlerindeki umut ve yüreklerindeki cesaret, bizlere her daim güç veriyor.Tüm şehit ailelerimize şükranlarımızı sunuyor, çocuklarımızın her zaman yanında olacağımızı bir kez daha yineliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun..." dedi.

Burcu Koksal Sehit Cocuklari

Başkan Burcu Köksal, konu hakkında şu açıklamayı yaptı.

Afyonkarahisar’da sağanak yağış etkili oldu Afyonkarahisar’da sağanak yağış etkili oldu

"5 Haziran günü ülkemizde Şehit Çocukları günü olarak kabul edilmemekle birlikte, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi’nin önerisiyle 5 Haziran’ı şehit çocuklarına yönelik olarak faaliyet ve farkındalık oluşturulması amacıyla o günün Şehit Çocukları günü olarak ilan edilmesinde öncülük yapılması düşünüldüğünden, 4 Haziran gününde belediyemiz ve Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile beraber program tertip ettik. Gönül ister ki şehit ailelerimizi, gazilerimizi, bu vatan için canının, kanını ortaya koymuş olan büyüklerimizi; milletimizin baş tacı olan şehit ve gazi çocuklarımızı her gün analım; her gün onların gönlünü alalım. Bizim şehit ve gazi çocuklarına olan sevgimiz, siyasetle, Belediye Başkanlığı ile, Milletvekilliği ile, ya da başka bir makam ile anlatılamaz. Biz şehitlerimizi, gazilerimizi, şehit ve gazi çocuklarımızı anlamak ve anlatmak için kurumların onayına, ihtiyaç duymuyoruz. Devletin kurumları siyaset yapılacak yerler değildir, siyaset yapmak isteyenler siyasi partilere üye olup karşıma çıksınlar. Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe’ye layık olmak, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına layık olmak sadece bizim değil; tüm Türk vatandaşlarının borcudur. 5 Haziran Şehit Çocukları Günü, tıpkı Milli Mücadele’nin Samsun’dan tüm Anadolu’ya yayılması gibi Cumhuriyet’in Kazanıldığı Topraklar olan Afyonkarahisar’dan bütün yurdumuza yayılacak; bağımsızlık ve istiklal aşkımızın simgesi olacaktır."

Editör: Birinci Editör