Afyon Haber

Birlik Vakfı Afyonkarahisar Şubesi faaliyete başladı

Abone Ol
Kadim şehrimiz olan Afyonkarahisar; M.Ö. 3000 yılına kadar uzanan köklü geçmişi ile birçok medeniyete beşiklik etmiş, Osmanlı ve Selçuklu Devletleri zamanında önemli bir konuma sahip olmuş, Ahmed Şemseddin Karahisârî ve Hz. Mevlâna’nın torunlarından Sultan Dîvanî Hz. (Semâî Mehmed Çelebi) gibi büyük İslâm âlimlerine ev sahipliği yapmış, en büyük ikinci Mevlevîhâneyi içinde barındıran, yakın geçmiş ve günümüzde ülkemizin önemli devlet, siyaset ve iş adamlarını bağrından çıkarmıştır.


Geleceğimizin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü, ilmî seviyesi yüksek, çağdaş, bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak; milletimizin birlik, beraberlik ve huzurlubiçimde, her alanda kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Birlik Vakfı 1985 yılında İstanbul’da kurulmuştur.

Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından birisi olan ve ülkemizin her alanda gelişmesine katkı sağlamayı kendisine şiâr edinmiş olan Birlik Vakfı; 53. şubesiniAfyonkarahisar'da açarak, faaliyetlerine başlamıştır. Her şeyden önce bu memleketin birer evlâtları olarak; Vakfımızın bizlere yüklemiş olduğu sorumluluğun bilinci ile var gücümüzle gayret göstereceğimizi beyan ederiz.


Başkan Yardımcılığına Şemseddin YASAN, İl Sekreterliğine Ömer İSTEK, Muhasipliğe Doğan ÖZTÜRK; Yönetim Kurulu Asıl Üyeliklerine Ahmet AYÇİÇEK, Ahmet BIRTIL, Saadettin ULUSOY, Sami ÇETİNAKTI ve Süleyman KARAKUŞ; Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine Abdurrahman KOÇACİL, Fatma AKBABA ve Hüseyin SEÇKİN; Denetleme Kurulu Asıl Üyeliklerine Yusuf ZORLUER, Murat AYÇİÇEK ve Hatice Yonca ONUR; Denetleme Kurulu Yedek Üyeliklerine Sibel GÖKTAŞ ve İbrahim ASLAN getirilmiştir.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz amaçlarımıza ulaşabilmemiz için Birlik Vakfı Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile yapmış olduğumuz toplantı sonucunda;   
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.