Eğitim

AKÜ personelini yurt dışına en fazla gönderen 4. üniversite

Abone Ol

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ ev sahipliğinde 14 üniversitenin katılımıyla 19 Mart 2022 tarihinde Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ konsorsiyum imza töreni düzenleneceğini bildirdi.


Karakaş, 4 farklı alanda imzalanacak konsorsiyumlar sayesinde daha fazla öğrenci ve personelin AB ülkelerinde öğrenim ve staj görme imkânı elde edeceğini açıkladı.

Rektör Karakaş yaptığı açıklamada kalite odaklı ve öğrenci merkezli bir yükseköğretim kurumu olan AKÜ’nün uluslararasılaşma noktasında da son yıllarda önemli mesafe kat ettiğini bildirdi. Karakaş, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin (UİM) 17 yıldır AKÜ öğrenci ve personelini Erasmus+ kapsamında yurt dışına gönderdiğini belirtti.

Karakaş, yaptığı açıklamada, “Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezimiz 2005 yılından beri Erasmus+ KA103, Değişim Programı’nı başarıyla yürütmektedir. Avrupa ülkeleriyle yapılan bu değişimlere ek olarak AKÜ 2015 yılından beri her sene ‘Erasmus+ KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği’ kapsamında Avrupa dışı ülkelerle de değişim faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi. AKÜ UİM’in 25’i Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler olmak üzere toplam 56 ülkeden farklı üniversitelerle personel ve öğrenci değişim anlaşmasına sahip olduğunu ifade eden Karakaş, “Şu an Avrupa Birliği üyesi 25 farklı ülke ile toplam 147, Avrupa dışı ülkelerde ise 31 farklı ülke ile toplam 72 Erasmus+ anlaşmamız mevcuttur” diye konuştu. Karakaş, AKÜ’nün staj konsorsiyum başvurusu en çok kabul edilen 2 üniversiteden biri olduğunu belirterek, “UİM’in sunduğu konsorsiyum başvuruları ile AKÜ 4 konsorsiyumun koordinatörlüğünü yapmakta, 2 konsorsiyumda da ortak kuruluş olarak yer almaktadır. Bu kapsamda AKÜ staj konsorsiyumlarında Türkiye’deki üniversiteler arasında en yüksek hibeyi almayı hak kazanan yükseköğretim kurumu olmuştur” diye konuştu.

Mart ayında 4 yeni konsorsiyum imza töreni gerçekleştirilecek

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş, Mart ayında AKÜ ev sahipliğinde yeni staj konsorsiyumları imzalanacağını belirterek, “AKÜ öğrenci ve personelimiz ile birlikte toplam 14 üniversitenin yer aldığı ve 4 farklı alanda Erasmus+ kapsamında gerçekleştirilecek olan konsorsiyumlar sayesinde öğrencilerimiz ve personelimize 2022’den başlayarak çok daha fazla yurt dışına gitme imkânı sunacağız. ‘Gastronomi, Yeraltı Kaynakları ve Enerji, Veteriner ve Avrupa Staj Fırsatları’ olmak üzere toplam 4 alanda paydaş 14 üniversitenin üst yöneticilerinin katılımıyla bir imza töreni gerçekleştireceğiz. 19 Mart 2022’de düzenlenecek olan bu törenin ardından başlayacak süreçle daha fazla öğrenci ve personelimiz artık yurt dışına gitme imkânına sahip olacaktır” diye konuştu.

AKÜ personelini en fazla yurt dışına gönderen 4. üniversite

AKÜ UİM Müdürü Prof. Dr. İhsan Cemil Demir ise UİM olarak Ulusal Ajans tarafından tahsis edilen yıllık bütçeleri etkili şekilde kullanarak mümkün olan en fazla sayıda hareketliliği gerçekleştirmek için gerekli tüm politikaları özveri ile yürüttüklerini kaydetti. Demir, AKÜ’nün 2020 yılında personel değişim hareketlilik sayısı anlamında Türkiye’de 4. sırada yer alma başarısını elde ettiğini belirtti.

Demir, şu bilgileri paylaştı:

“Erasmus+ değişim hareketlilikleri kapsamında pandemiye rağmen 2019 yılında 211, 2020 yılında 125, 2021 yılında ise 123 öğrenim ve staj hareketliliği gerçekleştirilmiştir. AKÜ YÖK İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda son 3 yıldır değişim programlarına katılan öğretim elemanı sayısında ise ilk 5’te yer almaktadır. Bu kapsamda 2020 yılında AKÜ YÖK İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda son 3 yıldır değişim programlarına katılan öğretim elemanı sayısında ilk 5’te yer almaktadır. 2021 yılında personel değişim hareketlilik sayısı yaklaşık 5 kat artarak 121 olarak gerçekleşmiştir.”