Asayiş Yaşam

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü halkı uyardı!..

Abone Ol

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, bir açıklama yaparak vatandaşları sahte sms ve whatsapp mesajlarına karşı uyardı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Siber Şube Müdürlüğü ismi kullanılarak, whatsapp mesajları ve sms yoluyla halkın dolandırılmak istendiği belirtildi.

Açıklamada Afyonkarahisar Siber Güvenlik Şubesi adı altında faaliyet gösteren çetenin esnaf ve vatandaşların cihazlarına Zararlı Yazılım yüklemek suretiyle yanıltıcı ve aldatıcı mesajlar atıldığı söylendi.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün açıklaması şöyle:

"İl Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan araştırmalar sonucunda "AFYONKARAHİSAR SİBER GÜVENLİK ŞUBESİ" adı altında ; ilimizde faaliyet gösteren esnaf ve vatandaşlarımızın cihazlarına Zararlı Yazılım yüklemek suretiyle yanıltıcı ve aldatıcı mesajlar atıldığı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün ismi kullanılarak Oltalama/Phishing yöntemiyle, vatandaşlarımıza atılan mesajlarla akıllı cihazlarına erişim sağlanmaya çalışıldığı tespit edilmiş, konuyla ilgili olarak Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla soruşturma başlatılmıştır.

Herhangi bir vatandaşımızın mağdur olmaması adına gelen arama ve mesajlara cevap verilmemesi, herhangi bir dosyaya tıklama yapılarak indirme işleminin yapılmaması. tıklama yapan vatandaşlarımızın da Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüze adli müracaatta bulunması gerekmektedir.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızla iletişim sağlanmasında, resmi iletişim kaynaklarımız olan 112 Acil Çağrı Hattı, 0272 213 80 (21-22-23-24-25) numaralı hatlar ve siber.afyonkarahisar@egm.gov.tr resmi e-posta adresi kullanılmakta olup Whatsapp vb. uygulamalardan iletişim kurulmamaktadır. Kamuoyuna önemle duyurulur."