Arşiv Haber

NURTEN TELEK İLKOKULU AÇILDI

Abone Ol

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ve insana yapılan yardımlar arasında da en değerli olanın eğitim için yapılan yardımlar olduğunu aktardı. Eğitimin insanlar arasındaki farkı belirginleştirdiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Nerede bir güzel davranış bir olay görsek bilin ki bu eğitimin eseridir. Ve nerede bir kötülük görsek kötü bir durum görsek bu da eğitimsizliktendir. Eğitimin bir adım daha ileriye götüren Mehmet Telek’e ve eğitime katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bu gibi eserler ve çalışmalar daima desteklenmeli ve övülmelidir. Şu anda açacağımız Nurten Telek İlkokulu’nun çocuklarımıza, ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise yaptığı konuşmada, “Burada bulunmak ve Nurten Telek İlkokulu’nu açmak bizleri onur ve gururlandırıyor. Doktor Mehmet Telek’e teşekkür ediyor. Nurten Telek’e de Allah’tan rahmet diliyorum’’ diye konuştu.
Açılışa, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı J.Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, okulu yaptıran Mehmet Telek ve babası Emekli Savcı Bekir Telek, öğrenciler ve velileri katıldı.
Açılışın ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu, Okul Müdürü Eralp Ekrem Geçe’den okulla ilgili bilgi aldıktan sonra protokol üyeleri ile birlikte sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti. MERVE MORKAYA (İHA)