Afyon Haber

Cumhuriyetin 102. yılı coşkuyla kutlanıyor

Afyonkarahisar’da Cumhuriyetin 102. Yılı Coşkuyla Kutlanıyor

Abone Ol

Afyonkarahisar’da Cumhuriyetin 102. Yılı Coşkuyla Kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi.

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve milli mücadelenin dönüm noktası şehirlerinden biri olan Afyonkarahisar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yıl dönümünü coşku ve gururla kutluyor.

Kutlamalar kapsamında Kocatepe Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlık ederken; TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yalçın Tecimer, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, askeri erkân, il ve bölge müdürleri, gaziler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Vali Yiğitbaşı tören öncesi protokol üyeleri ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, Valilik çelengini Atatürk Anıtı’na sundu. Ardından Garnizon Komutanlığı çelengi Tuğgeneral Yalçın Tecimer, Belediye Başkanlığı çelengi ise Başkan Burcu Köksal tarafından sunuldu.

Çelenk sunma programı, saygı atışının yapılmasının ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete irtihal eden şehit ve gazilerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Afyonkarahisar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyetin 102. yılı, Atatürk Anıtı, Kübra Güran Yiğitbaşı, Burcu Köksal, çelenk sunma töreni, Büyük Taarruz, milli mücadele