Siyaset

ÇOCUĞUN YERİ NE SOKAK, NE TARLA, NE FABRİKA, NE DE DAĞDIR, ÇOCUĞUN YERİ OKULDUR

Abone Ol


2005-2015 Yıllarını kapsayan "Çocuk İşçiliğin Önlenmesi için Zamana Bağlı Ulusal Politika ve Program Çerçevesi" hazırlanmış ve uygulanmış, bu program daha sonra 2017-2023 dönemini kapsayacak şekilde uyarlanmış ve uygulanmaya konmuştur. TÜİK verilerine göre Çocuk işçi sayısı her yıl daha da azalırken Çocuklarımızın eğitim öğretime katılma oranı artmaktadır. Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Muhterem Hanımefendi Emine Erdoğan'ın da söylediği gibi; “Çocuğun yeri ne sokak, ne tarla, ne fabrika, ne de dağdır. Çocuğun yeri okuldur.”

 Bulundukları illerden diğer illere aileleri ile birlikte giden çocuklarımız ve vatandaşlarımızın sorunlarını tespit ve giderilmesi amacıyla Mevsimlik Tarım İşçileri projemiz (METİP) ile faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Bu projenin bileşenleri arasında bulunan; ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal çevre ile ilişkiler, iş ve sosyal güvenlik koşulları gibi konulara özellikle önem vermekteyiz.

Komisyonumuz İnsan Haklarını kapsayan her konuda olduğu gibi bu konuda da gereğini yapmaktadır ve yapmaya devam edecektir.