Arşiv Haber

BELLONA’NIN AÇILIŞI BOYDAK’TAN

Abone Ol

Eskiden mobilyacılıkta, işetme tarafından konulan 100 liralık fiyatın müşteri tarafından 30 liraya çekildiğini ve bu şekilde satışının yapıldığını anlatan Boydak, “Maalesef biz bunu yıllarca yaşadık. Ben Kayseri’de yaşadım bunu. Müşteri gelirdi, böyle teklif ederdi. Kısmen bazen marka şeklinde yapılan işlerde oluyor mu bilmiyorum ama baktığımız zaman bizim de hakkımız değil mi, modern mağazada, yaklaşık birbirine yakın fiyatların, Türkiye’nin her yerinde satılıyor olması, herkesi bu hizmetlerden eşit şartlarda istifade ediyor olması? Herhalde hakkımız diye düşünüyorum. Türkiye’de bu işi bu kardeşleriniz yaptı Türkiye’de bu işi İstikbal olarak biz başlattık. Standart fiyat, standart kalite anlayışı ile” diye konuştu.
Yıllardır Afyonkarahisar’dan para kazandıklarını ve bunun yanında da Afyonkarahisar’a para kazandırdıklarını dile getiren Boydak, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar, Türkiye’nin yiyecek ve içecek deposu. Türkiye’nin kalbi burada atıyor. Önce kendimizi seveceğiz, ondan sonra da bu şehrimize yaptığımız katkıları arttıracağız. Katkıların artması, yatırımlarımızı mümkün olduğunca kentimizde öne çıkan sektörler olarak yapacağız. Şunu da çok önemsiyoruz, ben bu kentte birlik beraberlik ruhunu görüyorum. Özellikle aile şirketlerinin ortaklık kurulmuş işletmelerin uzun süre yaşayabiliyor olması da hoşuma gidiyor.” “TÜRKİYE’NİN VE AFYONKARAHİSAR’IN GELECEĞİNDEN UMUTLUYUZ”
Türkiye ekonomisinde küçülme değil de yavaş büyüme dönemine girildiğini söyleyen Boydak, şöyle konuştu:
“Geçen sene yüzde 8.5 civarında büyüyen Türkiye ekonomisi, bu sene tahminlerde yüzde 4.5- 5 civarında büyümesi öngörülüyor. Ancak biz grup olarak büyüme rakamımızı aşağıya çekmedik. Özellikle, İstikbal markamızda da bu sene Türkiye’nin yüzde 4-5 büyüme hedefine paralel değil yüzde 15 büyüme koyduk. Şu ana kadar aldığımız veriler, bunu gösteriyor. 6-7 aylık bir süreç var sene sonuna kadar, inşallah bu trend devam eder. Biz Türkiye’nin geleceğinden çok umutlu olduğumuz gibi Afyon’un geleceğinden de umutluyuz, onun için böyle yerler yapıyoruz.”
Sürekli Türkiye’de ve dış dünyada Avrupa’nın zor duruma düşmesi ile ilgili, Avrupa’daki kimi ülkelerin mali durumlarının zayıf olması ile ilgili haberlerin yapıldığını anlatan Boydak, zaman zaman haberlerin abartılarak verildiğini savundu. Boydak, abartılan haberlerden çeşitli çevrelerin, kimisi leyhte, kimisi de aleyhte pozisyon aldığını söyledi. “AVRUPA’NIN GELECEĞİNDEN ÜMİTSİZ DEĞİLİM”
Dünyada, AB ve ABD olarak iki önemli gücün olduğunu dile getiren Boydak, “ABD işlerin biraz rayına girdiğini söylüyor, otoriter görmekteyiz ama bu bizim yakinen derinden etkilemiyor. Bizim biraz daha bağımlılığımız Avrupa Birliği ülkeleri ile. Her ne kadar son dönemde biraz daha dışarıya doğru açılmış olsak da yani Afrika gibi, malum orta doğudan da bizim ciddi zorluğumuz oluştu, bizim Avrupa ile devam ettirmemiz gerekiyor. Özellikle AB hedefimizden kesinlikle geriye gelmememiz gerekiyor. Bunda zaten herhalde hemfikiriz, çünkü bu bir zenginleşme projemiz. Yani AB projesi gerçekten Türkiye’nin ısrarla takip etmesi gereken hem zenginleşme hem de demokratikleşme meselemiz. Bunu takip edeceğiz ama, belki bunu ilk defa paylaşıyorum; Avrupa’nın geleceğinden ümitsiz değilim ben. Avrupa ülkelerimizin geleceğinden ümitliyim. Bundan sonraki süreçte buradaki iyileşmeyi göreceğiz. Her ne kadar zaman zaman daha olumsuz senaryolar, iflaslar söylense de Avrupa, bu süreci geçecek güçte. Baktığımız zaman dünyanın teknolojisi, sanayisinin ağırlığı, yüksek teknoloji, alt yapı orada, yatırımların ciddi bir kısmı orada ve dünyanın gelişmekte olan şirketlerine baktığımız zaman büyük biri Avrupa şirketi. Sanmayın ki Çin’de, Çin’in sermayesi ile yapılan işler. Girin kökenine ya Avrupa’dan ya da ABD’den ciddi yatırımlar var. Dolayısıyla geleceğe biraz daha ümitli bakmamızı tavsiye ediyorum” dedi. “TEK BEKLENTİMİZ TÜRKİYE’NİN DIŞ POLİTİKADA ARTIK HATA YAPMAMASI”
Avrupa’nın iyileşmesiyle Türkiye olarak daha da iyi olacağımızı belirten Mustafa Boydak, şunları kaydetti:
“Bizim tek beklentimiz Türkiye’nin siyasi olarak özellikle dış politikada artık hata yapmaması. Beklentimiz bu. Hükümetimizden özellikle beklentimiz dış politikada hata yapılmasın. Ekonomi politikalarında çok teşekkür ediyoruz hakikaten güzel gidiyor, biz de arkasındayız ekonomik gelişmelere saygı duyuyoruz. Çok yenilikçi çalışmalar var. Bizim dış dünya ile olan ilişkilerimizde, yakın bölge ile olan ilişkilerimizde artık hata yapma lüksümüz yok. Hükümetimiz de bunu görmekte. Biz Afyon’dan da bunu söylemek istiyoruz. İnsanlar geleceğinden emin olduğu zaman harcama yapıyor. İnsanlar mutlu olduğu zaman harcama yapıyor. Bizim de buna ihtiyacımız var. Türkiye’nin her ne kadar zaman zaman borçlanması yüksek gelse de bakıldığında gayri safi milli hasıla o kadar büyüdü ki bu kadar boş rakamlar bizi artık rahatsız etmiyor. Dünyadaki ekonomilere bakıldığında borcu olmandan yaşayan bir ülke var mı? Borcu olmadan yaşayan bir özel sektör var mı? Bunun kıvamını, ayarını ve maliyetini çok iyi çok takip etmek lazım. Ülkemizin daha iyi kalkınmasına vesile olmamız lazım.”
Boydak ve beraberindeki heyet, Afyonkarahisar’da açılan Mondi, Bellona ve İstikbal mağazalarını tek tek gezerek bilgi aldı.