Arşiv Haber

BAŞ AĞRISININ 10 NEDENİ

Abone Ol

“Vücut kitle indeksi” 30 olan, yani kilolu insanların baş ağrısına yakalanma riski, indeksi daha düşük olanlara göre yüzde 35 daha fazladır. 2- Kişiliğiniz:
Katı, ihtiyatlı ve takıntılı biriyseniz bu baş ağrısına neden olabilir. Bu kişiler gevşetmek içinsık sık egzersiz uygulamalı. 3- Seks:
Baş ağrısı sorunu yaşayanların yüzde 46’sı, rahatsızlıklarının seks sırasında başladığını söylüyor. Uzmanlara göre bunun sağlık için zararı yok. 4- Tatil:
Hafta sonu tatilleri veya daha uzun süreli izinlerin rutin uyku düzenini bozdukları için baş ağrısına neden olabiliyor. 5- Boya kokusu:
Ev duvarlarındaki boyalardan gelen ve farkında olmadan soluduğumuz kokular da baş ağrısı nedeni olabiliyor. 6- Susuzluk:
Doktor John La Puma, uzun süre vücudun susuz kalmasının da baş ağrısına neden olduğunu belirtiyor. 7- Öğün atlamak:
Açlık baş ağrısına sebep olan en yaygın nedenlerdendir. Öğün atlamak baş ağrısına neden olu 8- Fazla kafein:
Bir miktar kafein baş ağrısına iyi gelebilir ancak miktar abartıldığında, kafein bu rahatsızlığın sebeplerinden biri olur. 9- Hareketsizlik:
sveç’te yapılan bir araştırmaya göre, az hareket edenler düzenli egzersiz yapanlardan daha fazla baş ağrısı riskini taşıyor. 10- Uykusuzluk:
Günde 6 saat uyuyanlarda oluşabilecek baş ağrısı riski diğerlerine göre daha fazladır. Uzmanlar 8 saatlik uyku öneriyor.