Arşiv Haber

AKKONAK

Abone Ol
AKKONAK BELEDİYESİ 1977 Başkan           Atilla Sakarya Meclis üyesi 9- Faruk Dinç, Fuat Uçan, Mevlüt Çetin, Mevlüt Soylu, Süleyman Şengül, Veysel Yıldız, Hilmi Çetin, Yaşar Yılmaz, Ali Yıldırım Memur           5          Kadrolu işçi    7 Geçici işçi       7 Nüfusu            1990 Telefon           0272 6352325 GENEL TARİHÇESİ Kasabamızın yerleşim tarihi M.S.938 yıllarına kadar dayandığı ancak; İdari tarihçesi üzerine Osmanlı Devlet-i dönemi hakkında tarihçilerden alınan bilgilere göre AKHARIM Köyü olarak Bolvadin Kadılığına bağlı Muhtariyetlik olarak idare edilmiştir. Bu durumda Kasabamızın yaklaşık 1.075 yıllık uzun bir geçmişi tarihi kanıtlardan da anlaşılmaktadır.
Cumhuriyet döneminde ise yine Köy olan Kasabamız Bolvadin İlçesine bağlılığını sürdürmüş olup 1957 yılında Çay İlçesinin kurulumuyla Köyün idare bağımlılığı Çay ilçesine geçmiştir.
1977 yılında da Belediye teşkil olunduğundan Belediye Başkanlığı tarafından idare edilmeye başlanmış olup hala Belediye Başkanlığı ile idaresini sürdürmektedir. Mevcut kayıtlarda Selçuklu Döneminde Uçbeyliklere bağlı gözetim yaylası olarak kurulmuş ve AKHÜRREM yaylası olarak tarihi kayıtlara geçmiştir. Sultan Dağlarının eteğinde kurulmuş olan bu yayla zamanla nüfuslanıp konumunu koruya getirmiştir. Selçuklu Hükümdarı III. Alaaddin Feramuz ‘un İlhanlı Devleti askerlerince esir alınınca, yörede söz sahibi olan Eşrefoğulları adıyla kurulan yeni bir beylik oluşturulmuş ve bu beyliğin başı Bolvadin ilçesine taht kurmuş ve Sultandağı-Çay-Bolvadin ilçe sınırları ile Şuhutun da bir kısmını kendi himayelerine almışlardır. Bu beylik döneminde de AKHÜRREM YAYLASI ile Kasabamızın tarihi durumu ortaya çıkmaktadır.