AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hasan Arslan ve İbrahim Yurdunuseven TBMM’de düzenlenen basın toplantısında Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın iddialarına ve Belediyedeki ilk bir haftalık icraatlarına cevap veril.

Basın toplantısı videosunu sosyal medyadan paylaşan üç milletvekili de Başkan Burcu Köksal2ın sözlerini ve icraatlarını eleştirdi.

Mahmut Kızıltoprak: MHP, Bolvadin'de 3'te 3 yaptı Mahmut Kızıltoprak: MHP, Bolvadin'de 3'te 3 yaptı

İŞTE MİLLETVEKİLLERİNİN SÖYLEDİKLERİ...

Ali Özkaya: “Seçim döneminde verdiği icraatların tam tersini yapmaya başladı. Seçim süresince anne sözü veriyorum kimse işten çıkarılmayacak, kimsenin ekmeği ile oynanmayacak demişti. Gelir gelmez bir çok yöneticiyi görevden alıp belediyenin giriş katındaki zabıta karakoluna sürdü. Bütün başkan yardımcıları, yöneticiler zabıtalarla sıkış tepiş duruyorlar. Bu insanlıkla bağdaşmayan bir durum,  Ehliyet ve liyakatten bahsetmişti. Ne liyakat ve ehliyet geldiği gün insanları başka yerlere sürdü. Kent Konseyi’nin makine mühendisi olan birim sorumlusunu park bahçelere beden işçisi olarak gönderiyor. Kadın Kültür Evi Müdürü olan 2 üniversite mezunu olan hanımefendiyi 3 yıldır çalıştığı birimden alıyor bulaşıkçı olarak yemekhaneye gönderiyor. Bunun gibi onlarca çalışan liyakat ve ehliyetli insana sürgün ve mobing yapıyor.  Çalışma barışını belediye başkanı ve yardımcıları bozuyor, Afyonkarahisar huzur şehriydi. Geldiği gün bu huzuru bozmaya başladı. Bunu doğru bulmuyoruz. Tüm memurlarımızın çalışanların yanındayız. Onların haklarını hem meclis kürsüsünden hem de mahkemelerden takip edeceğiz,  lgili kişinin belediyede böcek varmış vesaire varmış, böcek varsa Savcılık orada. Suç duyurusunda bulunsun.  Bu suçtur. Bunu kim yapıyorsa sonucuna katlansın. Belediyede çalışmadığı halde maaş alan bankamatik memuru var diyorsa onu da götürsün de suç duyurusunda bulunsun. İlgililer tek tek açıklama yaptı. Biz bankamatik memuru değiliz, işimizin başındayız, 1 gün bile gelmediğimi ispat etsin istifa etmeye hazırım dediler. İnsanlar suçlamasınlar, insanlara mobing yapmasınlar. Ana sözü verdiyse sözüne sadık olsun ve zulümden vazgeçsin”

İbrahim Yurdunuseven: “Sizlere anne sözü veriyorum diyerek tüm çalışanlara söz verdi. Ama şu anda evinde çocukları ekmek bekleyen üniversite mezunu makine mühendisi işten atıldı. 16 yıldır aynı aynı birimlerde görev yapan Almanya’dan sertifikası olan kişiler asfalt şantiyesine gönderildi. 2 üniversite mezunu hanımefendi bulaşıkhane gönderildi. Bunlar tamamı sürgündür, bu mobingdir. Bu nasıl anne sözüdür? Vatandaşımızın takdirine bırakıyoruz.”

Hasan Arslan: Yönetimin hayırlı olmasını diledik. Ama burada kendisi bahsetmişti. Siyasi rozeti kenara bırakarak hizmet edeceğini söylemişti. Ama gelir gelmez personel ve müdürlerinin liyakatini daha tartamadan kısa süre içinde sürgün etmesi çalışma barışını bozuyor. Çalışanların huzurunu bozuyor. İnşallah bu eylemlerinden kısa süre içinde vazgeçer. Afyonkarahisar’ın geleceği için hepimiz dikkatli olmalıyız. Hepimiz halka hizmet için çalışmalıyız. Çalışmayanların cezasını tabi ki vermeliyiz. Ama bunu herkesi töhmet altında bırakarak bu olmamalı. Bankamatik memurları diyerek herkesi töhmet altında bırakmak doğru değil”